Annons

Annons

Annons

Golf

Den här tävlingen är inte för blåbär

Det började på Lingonstigen i Hestra, där fem familjer samlades för en golftävling.

Trots att det nu bara är en familj som bor kvar på gatan har de i 30 år fortsatt att träffas för den årliga golftävlingen.

”Lingonstigen cup - inget för blåbär” lyder deras slogan. Lingonstigen cup är en väldigt intern tävling mellan fem familjer som bodde på Lingonstigen i Hestra i slutet av 1980-talet. Numera är det bara familjen Leissner kvar på gatan.

Det utbryter ett väldigt kramkalas när deltagarna i Lingonstigen open samlas för den årliga tävlingen. Det som ursprungligen var en tävling för fem familjer på Lingonstigen i Hestra, lockar nu även barn och barnbarn till grundarna.

Annons

Annons

I år var det extra festligt eftersom tävlingen spelas för 30:e gången. 19 stycken gick ut på Isabergs golfbana men det var ett 50-tal som hade anmält sig till festligheterna på Höganloft på kvällen.

– Det är också lite av en hemvändardag eftersom det kommer folk från Stockholm, Gävle och Göteborg för att vara med, berättar Jan Kronvall som var årets värd.

Svante Leissner, Fredrik Öhgren och Helene Leissner hamnade alla på 35 poäng, men Fredrik vann tack vare lägre handikapp.

Årets tävling vanns av Fredrik Öhgren och det var hans sjätte seger under dessa 30 år. Han fick ihop 35 poäng, vilket var lika många som tvåan och trean, Svante och Helene Leissner. Segern gick till Fredrik eftersom han har lägst handikapp av de tre. Helene fick dock revansch i tävlingen där man skulle komma närmast hål på utslaget. Helenes boll landade bara tre meter från flaggan och hon vann även tävlingen för längsta utslaget. Bland herrarna var det Fredrik Öhgren som slog längst.

Fortsätter Lingonstigen open nästa år?

– Absolut! 30 år var bara ett delmål, säger Jan Kronvall.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan