Annons

Annons

Annons

Annons

Golf

Louise Rydqvist uttagen till VM i Kanada

Louise Rydqvist har haft en framgångsrikt 2019 och det fortsätter med VM i Kanada.

Annons

2019 fortsätter att vara ett bra år för Värnamogolfaren Louise Rydqvist.

Nu står det klart att hon har blivit uttagen till flicklandslaget som ska åka till Kanada i september.

Louise Rydqvist har redan hunnit med ett VM och ett EM det här året. Nu står det klart att hon kommer att få tävla i ännu ett stort mästerskap.

Den 22-29 september arrangeras World Junior Girls Championship 2019 i Toronto, Kanada. Värnamogolfaren är en av tre svenska flickor som kommer att representera Sverige.

20 länder kommer att delta i mästerskapet. För Rydqvist kommer det att bli hennes sista tävling för flicklandslaget då hon därefter kommer att vara för gammal, då hon nyligen fyllt 18 år.

Annons

Annons

Mästerskapet kommer att spelas dels som en lagtävling, dels som en individuell tävling. Båda spelas över 72 hål och i lagdelen räknas de två bästa scorerna per dag till lagets totala score. Den individuella tävlingen avgörs på traditionsenligt sätt.

Flicklandslaget deltog nyligen i tävlingen British Girls som gick i Skottland. Det är Europas största juniortävling och 144 tjejer från flera olika länder tävlade. Av de 144 blev Rydqvist den bästa svenskan på en femte plats.

Förra helgen fick hon dessutom möjlighet att vara med i proffstävlingen PGA Championship Scandic (på Letas, som är undertouren till Europatouren) i Allerum. Där deltog 125 proffstjejer och ungefär 10 amatörer, bland annat Louise.

Hon kom på delad sjunde plats efter 68-75-66 slag under de tre dagarna. Hon var med det totalt sju slag under par. 66 slag under sista ronden var för övrigt personbästa.

Annons

Annons

Till toppen av sidan