Annons

Annons

Annons

Annons

Så laddar SSMK-förarna för Skilling 500: ”Se någon rallyfilm”

Marcus Kjellkvist laddar för Skilling 500 med att titta på rallyfilm.

Annons

Den 31 augusti är det dags för 2019 års Skilling 500 med Skillingaryds MK som arrangör.

Det är andra året i rad tävlingen har Hestra som centralort med sträckor söder och väster ut. Förarna bjuds därför på vägar av mycket omväxlande karaktär.

Tävlingen ingår i Sydvenska Rallycupen, 1300 rallycup samt Smålands och Södras DM.

Tävlingen omfattar fyra omväxlande sträckor på sammanlagt 36 km på en tolvmila bana.

Sven-Åke Angerd, Norrahammar får bära favoritskapet i Appendix K men arrangörsklubbens egen Patrik Axelsson kan överraska.

2WD i de olika förarklasserna är som alltid svårtippat. Även i denna klass saknas det några namn som satsar på SM. Alexander Axelsson, Skillingaryd, tävlar i år sparsamt men var femma förra året. Andra frågor är vad hans klubbkamrater Henrik Lennartsson, nu i Toyota, och Marcus Theorin i sin Golf kan uträtta. Henrik har inte kört med framhulsdrift på tjugo år och för några år sedan var Marcus totalt snabbast på en sträcka i en snarlik Corsa, men sparsamt tävlande gör att han kör utan press.

Annons

Annons

I Hässleholm liksom i Mästarmötet var det tredubbelt Skillingaryds MK i topp i C-klassen. Oscar Karlsson är den andra av klubbens C-förare som också leder sin klass i DM inför hemmatävlingen.

– Jag laddar upp med att känna över bilen så allt är i sin ordning, det är viktigt att veta att allt är som det ska innan start. Jag har försökt att snygga till den också efter sista tävlingen då vi var emot lite på höger sida. Man ska alltid sikta högt så seger är målet till helgen. Det är särskilt skoj när det är en fajt mellan klubbmedlemmarna, säger Oscar som, har sin syster Nellie bredvid sig.

Marcus Kjellkvist är tvåa i samma DM-klass och ligger, inför lördagens hemmatävling, sex poäng efter och jagar sina klubbkamrater.

– Min uppladdning brukar inte innehålla något speciellt, kan bli att se någon rallyfilm på nätet. Jag lägger lite mindre tid på rally i år, så bilen är inte riktigt genomgången än. Den står kvar på samma ställe som när vi ställde in den efter Hässleholms tävling. Men genomgången börjar ikväll. Oscar och Johannes har fått upp ett högt tempo så de två kan bli svåra att slå på lördag, men mitt mål är pallen i vilket fall, säger Marcus Kjellkvist som har med sig Inge Petersson som codriver.

Johannes Josefsson, i samma klass som Marcus och Oscar, har fått bra fart på sin VW Golf. Han ligger fyra i DM-tabellen och jagar sina klubbkamrater. Hur laddar han och kartläsaren Kjell Gustavsson upp?

– Det får bli en stabil frukost, sen ska man igenom besiktningen och allt runtomkring innan start. Det ska bli kul med en SSMK-fajt, men det vore roligt med lite konkurrens utanför klubben också. Mitt mål på lördag är, som alltid, en pallplats, berättar Johannes.

Annons

Annons

Till toppen av sidan