Annons

Annons

Annons

Mordutredning på 70-åring

De jagas för mordet för 70-åringen i Markaryd

Yaroslav Lavryniv, 48 år och Olexsandr Traiduk, 47, från Ukraina.

Polisen går nu ut med namn och bild de två män som misstänks för mordet på en 70-årig man från Markaryd.

Yaroslav Lavryniv.

Olexsandr Traiduk.

Polis och åklagare fortsätter arbetet i jakten på de två män som är häktade i sin frånvaro på misstänkta mordet på 70-åringen från Markaryd.

Nu hoppas man att allmänheten kan ge ytterligare tips, genom att publicera namn och bild på de båda männen. Man ska ringa 112 (akut) eller 114 14 om man har tips.

Annons

Polisen vill ha hjälp med upplysningar var de båda männen kan befinna sig eller andra upplysningar om männen.

Annons

– Det kommer in observationer från hela Sverige, folk är väldigt observanta och det tar vi tillvara på, berättade Robert Loeffel pressansvarig hos Polisen på region Syd tidigare under dagen.

Och nu tror polisen att man kan få ytterligare hjälp i jakten med hjälp av allmänheten.

Samma bil har synts i Västerbotten

Det har nu snart gått en vecka sedan två män häktades på sannolika skäl misstänkta för att ha mördat en 70-årig man från Markaryd.

Polisen i Kronoberg har inte ännu gjort något genombrott i utredningen.

Central i jakten på männen har varit Markarydsmannens bil, en Volvo XC90, som också synts till i Malå kommun i Västerbotten.

Där misstänker polisen människorov av en 80-åring som saknas sedan i början av augusti, och det är konstaterat av polisen i Västerbotten att det rör sig om samma bil som tillhörde 70-åringen.

Inte ihopkopplade utredningar

Tidningen Norran har också berättat att 80-åringens röstkort från Markaryd har hittats i området.

– Utredningarna är inte ihopkopplade men vi utbyter information, säger Loeffel.

Under tisdagen skriver Aftonbladet att fyra män från Ukraina besökt och sökt arbete hos en företagare för bärplockning i Västerbotten. Företagaren tror att två av dem var de två misstänkta för mordet. Polisen har gjort en undersökning i företagarens uthus där männen befann sig innan de försvann.

Annons

Annons

– Det har jag ingen kommentar till, även om det skulle ha med vår utredning att göra så kommenterar vi inte vad polisen gör specifikt, säger Robert Loeffel.

"Vet inte var männen befinner sig"

Smålänningen har också pratat med åklagare Yvonne Rudinsson:

– Vi vet inte om männen befinner sig i Sverige eller utomlands, säger hon.

Utöver sökandet efter bilen och de två männen fortsätter utredningen med att höra personer som gjort observationer.

– Detta är för att få viktig och värdefull information, och samtidigt pågår tekniska utredningar så det är ett intensivt arbete, säger Yvonne Rudinsson.

Besökte frisören och försvann

Ännu har inte den döde mannen identifierats slutgiltigt, men polisen utgår från att det är den saknade 70-åringen som hittades död.

Det var den 31 juli som 70-åringen tog sin Volvo till Markaryd för att besöka frisören. Han lämnade frisören vid 17-tiden, och sedan dess har han inte synts till vid liv.

Det har ryktats att de båda misstänkta männen som är häktade i sin frånvaro för mord på 70-åringen skulle ha försökt att köpa bilen av Markarydsmannen. Men det är något som åklagare Yvonne Rudinsson dementerat, enligt Expressen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan