Annons

Annons

Annons

Mordutredning på 70-åring

70-årige mannens systerson: ”Jag är säker på att jag såg honom”

På kvällen, den 31 juli, då den 70-årige mannen försvann ska hans systerson ha sett honom körandes i Markaryd med en okänd person i passagerarsätet, rapporterar Aftonbladet.


Under lördagseftermiddagen hittas en avliden person i skogen i Hannabad i Markaryds kommun. Polisen misstänker att kroppen tillhör den försvunne 70-årige mannen. Efter de fynd som hittades på platsen där kroppen anträffades inledde polisen en förundersökning gällande misstänkt mord.

Mannen försvann den 31 juli efter att han besökt en frisörsalong i Markaryd. Aftonbladet rapporterar om att flera personer ska ha sett mannen i sin ljusbruna Volvo XC90 senare samma dag. Bland annat ska 70-åringens systerson ha sett sin morbror körandes i Markaryd runt 17.50 samma dag som försvinnandet.

Annons

Annons

Systersonen ska ha observerat en Volvo XC90 utanför sitt jobb med morbrorn vid ratten och en främmande man på passagerarsidan. Systersonen är helt säker på att det var den 70-årige mannen som satt bakom ratten.

– Jag är säker på att jag såg honom. Jag vidhåller det, säger systersonen till Aftonbladet.

Klockan 23 samma kväll anmäls 70-åringen försvunnen av anhöriga.

Flera observationer av den ljusbruna Volvon

Samma dag som försvinnandet ska en bilist ha sett 70-åringens bil på en parkering vid Rasta i Markaryd, uppger Aftonbladet. Den ljusbruna Volvon ska då ha haft falska registreringsskyltar och tre personer ska ha lastat över saker i bilen.

– Jag gör en koll på registreringsnumret. Det visar sig tillhöra en lastbil, säger bilisten till Aftonbladet.

Volvon åker sen från platsen. Bilisten vet inte hur många som satt i bilen när den lämnade parkeringen.

Polisen söker fortfarande efter 70-åringens Volvo XC90, som kan vara utrustad med falska regplåtar.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan