Annons

Annons

Annons

Ishockey

Hockeyläger för kropp och själ

Just nu pågår det årliga hockeylägret för ungdomar i Skillingaryd – ett läger där kristen undervisning är lika naturligt som att hantera klubbor och puckar.

I år har läget anordnats i 25 år.

– Det är ett bra kvitto på att vi har ett upplägg som håller, säger lägerchefen Kenneth Skoogh

Under 25 år i rad har hockeylägret Sport for life nu arrangerats i Skillingaryd. Den här gången deltar ett 60-tal ungdomar i åldrarna 10-15 år.

Men det här är ett läger som handlar om mycket mer än ishockey.

— Vi följer ett program med ispass, fysisk träning och teori, men också inslag med kristen undervisning. Vi är tydliga med att det är en del av lägret, man gör ett aktivt val, säger lägerchefen Kenneth Skoogh.

Ett bra kvitto

Han var en gång teamledare på tre läger för Josef Andersson, som nu är med för sjunde gången som ledare och lägerpastor:

Annons

— Jag ansvarar för kvällssamlingarna med lekar, spex och andakt men också för det vi kallar time out, en lugn stund med samtal och kristen undervisning mitt på dagen. Vi har hållit på i 25 år och det tycker jag är ett bra kvitto på att vi har ett upplägg som håller.

Annons

Annons

Annons

Arrangörerna arbetar medvetet med att skapa en trygg miljö för ungdomarna. De delas in i tre åldersgrupper, med cirka 20 i varje. Sedan delas dessa grupper upp i tre olika grupper med en teamledare i varje.

— Teamledaren är med dem på allt, hela tiden. Vi släpper dem inte ensamma på kvällarna heller. Man kan få hjälp med allt från att knyta skridskorna till att hantera hemlängtan, för många är det första gången de är borta hemifrån en vecka. Detta uppskattas mycket av både deltagarna och föräldrarna, säger Kenneth Skoogh.

Erfarna tränare

Lägret har ett par erfarna ledare/tränare i förre NHL-spelaren Bill Butters, Minnesota North Stars, och Bruce Smith, HMI målvaktscoach. Båda har varit med i drygt 15 år. Deltagarna har dessutom fått träffa tidigare HV71-spelaren Erik Brännström, som numera är proffs och tillhör Ottawa Senators, samt Viktor Fredén, huvudtränare för HV71 Team 07.

Nästan alla deltagare är killar från olika klubbar i Sverige, som SIS, HV71, HA74, Västerås IK och AIK. Men i år har man också med en enda tjej – från Tyskland.

Arrangörer är Skillingaryds IS, Hockeyministries International och Pingstförsamlingen i Skillingaryd.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan