Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Insändare
Insändare: Sverige är i akut behov av en oberoende media

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

”Det demokratiska samhället med yttrandefrihet gäller endast för dem som flyter med i den politiskt korrekta strömmen”, skriver Johnny Hornbrink (SD) i sin insändare.

En insändare som får svar direkt av Hallmedias ställföreträdande ansvarige utgivare Patricia Svensson.

”Det demokratiska samhället med yttrandefrihet gäller endast för dem som flyter med i den politiskt korrekta strömmen”, skriver Johnny Hornbrink (SD) i sin insändare. En insändare som han direkt får ett svar av Hallmedias stf ansvarige utgivare Patricia Svensson.

Sverige har ett stort problem och det är vår media och journalistkår, varför ställer de inga frågor om alla våra samhällsproblem?

I GGVV-regionen så får vi till exempel läsa om kraftiga underskott inom skolan och omsorgen. Det talas om nedläggning av äldreboenden och personalbrist inom såväl omsorgen som skolan. Frågan är bara varför dessa problem uppkommer just nu?

Samma sak ser vi i övriga Sverige, varför matas vi nu mer ständigt med rapporter om tågförseningar på grund av nedfallna kontaktledningar, varför föll inte dessa ledningar ner för 20 år sedan?

Annons

Varför hade vi inga brister inom välfärden för 20–30 år sedan, hur kommer det sig att allt fler nu känner sig otrygga i samhället?

Annons

Varför får vi ständigt information om att antalet fattigpensionärer i vårt land ökar, hur kommer det sig att polisen och vården saknar resurser i ett land som har ett av världens högsta skattetryck?

Exakt varför förefaller allt att bli till det sämre, extra märkligt blir ju detta med tanke på att finansminister Magdalena Andersson inför valet påstod att den svenska ekonomin var rekordstark och gick som tåget. Man undrar stilla varför vi då inte märker av detta ekonomiska uppsving, varför går precis allting i samhället bakåt när det borde gå framåt?

Men det är ju precis så ”bananrepubliker” fungerar, politikerna prisar sig själva och det som komma skall, medan dess köpta media – statligt presstöd och en public service som nu mer inte längre försörjs med frivilliga licenspengar från allmänheten utan av en påtvingad skatt – den som inte vill ta del av public service politiskt tillrättalagda nyheter tvingas nu mer ändå till att sponsra de samma.

Vad Sverige är i akut behov av är en politiskt oberoende nyhetsportal helt fri från statlig kontroll som kan och har vett till att ställa överheten mot väggen med frågor och utkräva svar om varför samhället tillåts att förfalla, ett bevis för detta är det faktum att statsmakten nu ordnat så att de som inte uttrycker sig som de ”borde” kan stängas ner från Facebook, Google, Pay pal med mera!

Det demokratiska samhället med yttrandefrihet gäller endast för dem som flyter med i den politiskt korrekta strömmen, den som simmar motströms dit där källan och det sunda förnuftet finns uppfattas av statsmakten som ett hot mot demokratin!

Annons

Annons

Johnny Hornbrink SD

Svar direkt

Hall Media är, liksom övriga lokaltidningar i landet, politiskt obundna och hänger sig helt och hållet åt nyhetsrapportering, fri från tyckande. Politiska åsikter framförs i våra titlar endast på ledarplats – nyhetsjournalistiken förhåller sig helt och hållet neutral. Någon statlig inblandning i vårt innehåll förekommer inte – och skulle, om den mot förmodan skulle uppstå, aldrig få något gehör.

Påståendet om att vi inte skulle ställa några frågor i vår rapportering tycker jag är taget ur luften. Exempelvis har Värnamo Nyheter rapporterat flitigt om oron för äldreboendet Lugnet i Gislaved under sommaren – och där har både medarbetare och politiker fått komma till tals. Det finns dock alltid ytterligare frågor att ställa – och det kommer vi att göra både vad gäller detta ämne och andra.

Att insändarskribenten anser att det mesta förefaller bli sämre är hans åsikt, som han naturligtvis har all rätt att ha. Vi strävar dock inte efter att rapportera om samhället i någon speciell riktning – det finns ingen grund i misstanken om att vi skulle försöka försköna verkligheten eller avstå att berätta om problemens grunder. Vi rapporterar om lokalsamhället och dess utveckling – så att människorna i våra bygder ska stå bättre rustade att forma en åsikt om sin ort och situation. Men åsikten är just deras – vi ägnar oss åt journalistik, inte kampanjer.

Insändarskribenten borde med andra ord vara ganska nöjd – eftersom det han efterlyser, nämligen politiskt oberoende nyhetsportaler, faktiskt redan finns. Det viktiga består i att behålla dem, då den digitala omställningen innebär stora ekonomiska utmaningar för alla mediebolag.

Annons

Utan dessa skulle vi nämligen verkligen ha anledning att oroa oss för det demokratiska samhället.

Annons

Patricia Svensson, stf ansvarig utgivare

Replik: Polisen i Lund har inte gett upp

Vi har tagit del av Johnny Hornbrinks (SD) insändare i Värnamo Nyheter den 6 augusti. Vi vill poängtera att Johnny Hornbrink har direkt fel då han påstår att polisledningen i Lund nu informerat om att man gett upp arbetet med att utreda de ständiga bilbränderna.

Vi kan försäkra dig och övriga läsare om att vi i allra högsta grad arbetar intensivt med de bilbränder som skett. Det gör vi genom utredning, spaning och olika trygghetsskapande åtgärder. För närvarande sitter två personer häktade för bilbränder i närområdet, och vi håller på att undersöka om det kan finnas några samband med bränderna i Lund.

Vi har under de senaste veckorna haft personal särskilt avdelad för att förhindra nya bränder. Det förebyggande arbetet bedriver vi tillsammans med kommunen, i gott samförstånd och med ömsesidig respekt. Inga bilbränder har anmälts under den senaste veckan.

Att utreda brott är en polisiär uppgift. Men för att kunna nå framgång i våra ärenden är vi tacksamma om vi med hjälp av allmänhetens ögon och öron kan få in tips som kan leda utredningarna framåt. Det är detta vi sagt i våra uttalanden. Det är inget som är unikt i det här fallet, utan gäller i allt vårt arbete.

Joakim Nyberg, kommunpolis i Lund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan