Annons

Annons

Annons

Här finns Smålands och Ölands dyraste sommarhus – se hela listan

Vill du bo vid havet, vid ett berg eller i en skog? Eller på en egen ö?

Här är de tio sommarbostäder som enligt Hemnet just nu är dyrast i Småland och på Öland.

Biskopsvara Kvarnholmen 1, Ljungby. Utgångspris: 8 400 000 kr

Biskopsvara Kvarnholmen 1, Ljungby. Utgångspris: ca 8 400 000 kr (6 000 000 Dkr). Foto: Egendomsbyrån.

Vill du bo ostört finns Kvarnholmen i sjön Bolmen. Utöver en tomtarea på 15 550 kvm ingår enligt annonsen, bland annat, fiskerätt i sjöarna Bolmen och Lillesjön, tre stugor, ett bastuhus och en brygga i priset.

Annons

Gunghult 3131, Markaryd. Foto: UX Home Norrköping.

Annons

Näst högst upp på listan finner du en hel ranch i "amerikansk vilda Western stil", belägen i södra Småland. Utöver ett bostadshus ingår bland annat ett stall, ett ridhus, flera hotellrum och ett barbequekök under tak.

3. Gårdsvägen 14, Ekerum, Borgholm. Utgångspris: 6 990 000 kr.

Gårdsvägen 14, Ekerum, Borgholm. Utgångspris: 6 990 000 kr. Foto: Pontuz Löfgren AB.

På tredje plats kommer den här fastigheten, med tillhörande trädgård på 2 382 kvm och utsikt över Ekerums golfanläggning och Kalmarsund. Huset fungerar som året-runt-boende och på tomten finns även en vinterbonad gäststuga.

Bågsträngsgatan 11, Borgholm. Utgångspris: 6 900 000 kr.

Bågsträngsgatan 11, Borgholm. Utgångspris: 6 900 000 kr. Foto: Ölandsmäklaren AB.

Med närhet till både havet och Borgholms centrum finner du den här fastigheten. Huvudbyggnaden omringas av stora altaner och balkonger för att ta tillvara på "Ölands-ljuset", enligt annonsen. Det ingår även ett gästhus som är byggt samma stil som villan.

Badgatan 9, Borgholm. Utgångspris: 5 900 000 kr.

Badgatan 9, Borgholm. Utgångspris: 5 900 000 kr. Foto: Svensk Fastighetsförmedling.

Annons

Annons

Ett nybyggt sommarhus som går att nyttja året runt finner du på femte plats. Utöver huvudbyggnaden finns det ett gästhus och en äldre friggebod som är inredd till sovstuga. Annonstexten lockar med gångavstånd till bad och havsutsikt från husets altan.

Helgerum Strandbo 4, Västervik. Utgångspris: 4 950 000 kr. Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

På sjätte plats dyker det upp en skärgårdstomt med tillhörande fastighet. Enligt annonsen erbjuds ett "välvårdat hus" med havsutsikt åt två håll samt en fristående bastubyggnad med relax och havet nedanför fötterna.

Vetlanda. Utgångspris: 4 800 000 kr.

Granshult, Vetlanda. Utgångspris: 4 800 000 kr. Foto: Areal.

I den lilla byn Granshult, cirka tre mil från Vetlanda finner du fastighet nummer sju på listan. Det är en gård "möjlig att förvärva hel eller i delar", enligt annonsen. Tomten omfattar totalt cirka 43 hektar varav huvuddelen utgör skogsmark. Även jordbruksmark samt jakträtt och fiskerätt följer fastigheten.

Båtbyggarebacken 12, Mockebo, Oskarshamn. Utgångspris: 4 700 000 kr. Foto: Signea Fastighetsbyrå AB.

På plats nummer åtta finner du en sommarstuga med egen strandtomt och utsikt över Tillingefjärden, skärgården i norr mot Uvö och i söder mot Oskarshamns hamninlopp. Fritidsfastigheten är enligt annonsen "högt belägen" och inkluderar en "lättskött naturtomt om 2 294 kvm" samt en lillstuga.

Annons

Annons

Sandgatan 40, Borgholm. Utgångspris: 4 490 000 kr.

Sandgatan 40, Borgholm. Utgångspris: 4 490 000 kr. Foto: Ölandsmäklaren AB.

Ett "underhållsfritt och lättskött hus med genomtänkt värmesystem" intar plats nummer nio på listan. "Huset är svalt på sommaren och varmt på vintern", enligt annonstexten. Till fastigheten ingår ett gästhus. Annonsen lockar även med närhet till både bad och till Borgholms stadskärna.

10. Hults-Boaryd 5, Hult, Eksjö. Utgångspris: 4 000 000 kr.

Hults-Boaryd 5, Hult, Eksjö. Utgångspris: 4 000 000 kr. Foto: Svensk Fastighetsförmedling.

Sist men inte minst – på tionde plats hamnar en fastighet med tillhörande golfbana, beläget på småländska höglandet. Enligt annonsen består golfbanan av "en 9-hålsbana med 7 par 3-hål och 2 par 4-hål samt driving range och puttgreen". Utöver det rymmer fastigheten ett bostadshus, en ekonomibyggnad med café, golfreception samt 4 uthyrningsrum.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan