Annons

Annons

Annons

Gårö/Skogslund

I startgroparna för byggstart på Vinkåsen

Snart kan det börja byggas lägenheter på Vinkåsen. Politikerna har beslutat att bevilja bygglov, men företaget väntar fortfarande på annat besked.

– Vi är startklara när vi får besked, säger Gösta Sundberg, vd på Ljusbo Hyreshus.

Det var i vintras som politiker och tjänstemän presenterade den nya planen för Vinkåsen.

I vintras presenterade politiker och tjänstemän nya planer för Vinkåsen-området, efter den misslyckade satsningen att bygga villor på området. Istället hade det privata bolaget Ljusbo Hyreshus AB visat intresse för att bygga på området.

Annons

"Påverkar investering"

Företaget lämnade in en bygglovsansökan för tre flerbostadshus med fem lägenheter i varje samt två förrådsbyggnader, som samhällsbyggnadsnämnden har beslutat att bevilja.

Annons

– Vi har fått bygglov och vi har upplevt ett mycket positivt stöd från kommunen, säger Gösta Sundberg, vd Ljusbo Hyreshus.

Vad händer nu? Ska ni börja bygga när ni får startbesked?

– Vi väntar egentligen på de spelregler som regeringen ska ge besked om. I januariöverenskommelsen har man gett uttryck för ett effektivt investeringsstöd för hyresbostäder som ska främja hela landet. Det har funnits tidigare och sedan blev det ett uppehåll när moderatbudgeten klubbades innan överenskommelsen. De som redan har haft ansökningar har fått ut pengar, men för oss som ska bygga har de inte lämnat besked, säger han.

Vad händer om ni inte får något investeringsstöd?

– Då bygger vi ändå. Vi har en låg produktionskostnad, men det påverkar ju investering från banker, det påverkar de finansiärer vi har, speciellt i orter utanför storstaden, där marknadsvärdet är lägre än produktionskostnaderna, säger han och fortsätter:

– Vi är startklara när vi får besked.

"Ett antal samtal"

Han berättar att man har fått en del förfrågningar från personer som är intresserade av att bo i de planerade lägenheterna, trots att man inte har marknadsfört sig än.

– Jag har väl haft ett antal samtal. Vi har förfrågningar, både från äldre personer som bor i större villor och även från ungdomar. Det är våra primära målgrupper, äldre och yngre.

Annons

Hur många är det som har hört av sig?

– En handfull kanske.

Behöver ni få ett visst antal intresseanmälningar för att börja bygga?

– Nej, vi har inga sådana krav från våra finansiärer, så vi tänkte väl starta produktionen så fort bidragen är på plats. Vår övertygelse är att vi kan hyra ut det här.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan