Annons

Annons

Annons

Simning

Sex simmare från Värnamo tävlar i U-SM: "Hoppas kunna ta medalj"

Text

För en dryg vecka sedan var Värnamo Simsällskap och tävlade i senior-SM vilket resulterade i ett SM-guld. Nu är det dags för Sum-Sim (U-SM) och då tävlar sex simmare från Värnamo.

– Här har vi en del som är högt rankade, det ska finnas lite medaljchans, säger tränaren Christoffer Arvidsson.

Fem tjejer ska åka till ungdomsmästerskapen i Norrköping. Från vänster: Siri Bälter, Hilma Ihreborn, Lovisa Svensson, Ella Stensson, Nina Mirkhan och tränaren Christoffer Arvidsson.

Värnamo Simsällskap jagar nya framgångar. Efter Robin Petterssons SM-guld i hindersimning på SM-veckan är det nu dags för nästa stora tävling för VSS.

Annons

Simmarna från Värnamo kommer att åka upp med totalt sex simmare till Norrköping för de Svenska ungdomsmästerskapen, även kallat Sum-Sim, som börjar på onsdag. Värnamo SS skickar fem tjejer och en kille födda mellan åren 2002 och 2006, 13-17 år gamla, för att tävla.

Annons

Två SM-debutanter

Tjejerna som tävlar är Siri Bälter Hilma Ihreborn, Nina Mirkhan, Ella Stensson och Lovisa Svensson.

– Man är ju alltid lite nervös första gången man är med vilket gör att prestationen inte blir lika bra. Nu när jag åker igen så är nerverna borta så det kommer att bli lättare att kunna leverera ett bra resultat, säger Nina Mirkhan till Värnamo Nyheter.

Tre av ungdomarna har varit med tidigare och tävlat i "U-SM" medan Ella Stensson och Lovisa Svensson kommer att få tävla i SM för första gången.

– Jag har ju följt min bror, Erik, men har aldrig simmat själv. Det kan nog vara lite nervöst men det ska främst bli kul att få åka som ett helt lag, säger Ella Stensson.

De tävlar individuellt men kommer också att tävla tillsammans som ett lag i 4x100 meter frisim. Det är den tävlingen som de flesta ser fram emot mest.

Hoppas på medalj

Tränare Christoffer Arvidsson är positiv till de unga simmarnas chanser.

– Här har vi en del som är högt rankade och på ungdomsmästerskapen ska det finnas lite medaljchans. Sedan är det mer roligt för deras egen skull, jag vill främst se bra resultat och att de kan utvecklas och sätta nya personbästan, säger han.

Förutom de fem tjejerna så ska även Erik Stensson åka till Norrköping för att tävla i Sum-Sim. Han var även med och simmade i senior-SM för en vecka sedan och tros vara den som har störst chans till de högsta placeringarna.

Annons

Annons

– Det gick lite sådär på SM i Malmö men det var bra att få lite tävling i kroppen inför "U-SM" som är mitt stora fokus. Jag hoppas kunna ta medalj här nu, säger 17-åringen.

Förutom de sex Värnamo-simmarna kommer även 14-årige Albin Tallbäck från Anderstorps SS följa med upp till Sum-Sim i Norrköping. Mästerskapet hålls mellan den 10 juli och den 14 juli.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan