Annons

Annons

Annons

Student 2019

Stund för stillhet och stipendier för studenterna

Text

En av de sista punkterna på Fenixtreornas väg mot studenten, var samlingen i Vaggeryds kyrka. Det blev ett sista stillasittande i bänken och en extra betygsutdelning.

Inbäddat innehåll

Det är bra att ta studenten. Och många har jobbat hårt för att få skapliga betyg. Sedan är det några som har utmärkt sig lite extra, vilket inte alltid är de med toppbetyg.

Flest omnämnanden under ceremonin i kyrkan fick Emilia Carlsson som har läst ekonomi. Förklaringen till entreprenörsstipendiet: ”Med ett positivt och målinriktat ledarskap får Emilia andra att växa. Hon har visat det som ordförande i Fenixrådet under året och som en av de drivande krafterna bakom Spelmakarna UF”. För den förstnämnda bedriften fick hon en blomsterbukett från skolan och äran att leda mösspåtagningen.

Annons

Tamás Nagy från naturvetenskapliga programmet kunde delta i studentutspringet med 5 000 kronor på fickan – Från Rotary. Presidenten, och kyrkoherden, Klas Svensson delade ut.

Annons

Vad står det egentligen i mössorna?

Nathalie Johansson fick skrivarstipendiet.

Allt-i-allon på Fenix, Susanne Gustafsson hade den tacksamma uppgiften att dela ut rosor.

En kyrka bidrar automatiskt till att sitta ner och ta det lugnt.

Sackarias Johansson, teknikstudent med rötterna i Åker, fick stipendium från Teknikcollege.

Emilia Carlsson fick blommor för sitt ordförandeskap i Fenixrådet och pengar som framgångsrik i UF-arbetet.

Annons

Annons

Ytterligare en tjej på ekonomiprogrammet, Nathalie Johansson, prisades för en dubbelbedrift. Dels fick hon stipendiet för utomordentligt engagemang i studierna på sitt program, dels fick hon Byarums hembygdsförenings skrivarstipedium till Verner Malmstens minne.

Den som tog jackpot vad gäller det ekonomiska utfallet från stipendierna, 5 000 kronor, var naturstudenten Tamás Nagy som fick Rotarys stipendie för gott resultat och för att ha varit en förebild för andra elever. Näst mest, Teknikcollege Södra Vätterbygdens stipendium på 2 500 kronor, gick till teknikstudenten Sakarias Johansson, som bland annat har ”fokus på problemlösning”.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan