Annons

Annons

Annons

Annons

Handboll

Axelent blir ny partner till framgångsrikt lag

Text: 

Snart kommer Axelents logga att pryda matchdräkter under handbollsmatcher. Företaget har nämligen blivit "hofleverantör" till IK Sävehof, som vann dubbla SM-guld i år.

– Det är lite kul att de är svarta och gula, säger Stefan Axelsson på Axelent.

Axelent blir ny stor partner till IK Sävehof. Fr. v.: Emir Naprelac, säljare, IK Sävehof, Stefan Axelsson, export- och reklamchef, Axelent, och Mats Janson, marknadschef, IK Sävehof.

I år tog IK Sävehofs damlag sitt fjortonde SM-guld.

Axelents logga kommer att pryda matchdräkterna framöver.

I veckan stod det klart att Hillerstorpsföretaget Axelent AB blir ny stor partner till det framgångsrika handbollslaget IK Sävehof i Partille. I år blev damlaget svenska mästare för fjortonde gången och så sent som i torsdags tog herrlaget hem sitt sjätte SM-guld.

Annons

Annons

– Vi har valt att gå in som deras huvudpartner, eller hofleverantör som de själva kallar det, inför de kommande två säsongerna, förklarar Stefan Axelsson, export- och reklamchef på Axelent.

Varför väljer ni att sponsra dem?

– Vi har varit med rätt länge i hockeyn, framför allt, och kände att vi ville hitta på något nytt. Det har också gått bra för dem genom åren, säger han och berättar att Axelents tyska dotterbolag redan sponsrar handbollslaget Stuttgart, som spelar i Bundesliga.

"Finns ett handbollsintresse"

Han lyfter också fram att det passar särskilt bra att Axelent sponsrar just IK Sävehof, med tanke på deras färger:

– Det är lite kul att de är svarta och gula.

Finns det ett handbollsintresse i företaget?

– Ja, vi har ju till och med en gammal svensk mästare som jobbar hos oss, Jim Sundgren från Anderstorp, som tidigare har spelat i Drott. Det finns ju definitivt ett handbollsintresse i företaget och vi har sponsrat Anderstorps SK i rätt många år.

Ska synas på matchdräkterna

Stefan Axelsson berättar att företagets logga bland annat kommer att synas på matchdräkterna:

– Det blir både på herrarnas och damernas och det har varit viktigt att vi syns lika mycket på herr och dam.

Var det IK Sävehof som frågade er om ni ville bli partner?

– Ja, precis. Det var egentligen en kille jag känner, från bygden, som frågade. Det passar rätt bra eftersom vårt avtal med HV gick ut vid säsongen.

Annons

Varför sponsrar ni inte HV71 längre?

– Vi har synts där så många år att man inte lägger märke till oss längre. Hjärtat finns med HV fortfarande, men för företagets del får man hitta andra sätt att synas på.

"Fantastiskt kul"

Även Mats Janson, marknadschef, IK Sävehof, kommenterar beskedet att Axelent blir ny partner:

– Fantastiskt kul att Axelent kliver in som en ny stor partner till klubben. Extra roligt att vår nya säljare, Emir Naprelac, var den som tog kontakten för några veckor sedan och efter det gick det snabbt. Vi enades om avtalet i Partille Arena onsdagen 22 maj då jag, Stefan och Emir intog en gemensam lunch, säger han i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Till toppen av sidan