Annons

Annons

Annons

Annons

Småländska klubbar värvar – här hamnar Lejonens förre stjärna

Piotr Pawlicki återvänder till Sverige.

Annons

Övergångsfönstret har öppnat för de svenska speedwayklubbarna. Och två av Lejonens konkurrenter meddelar att de värvar.

Lejonens sportchef och lagledare Anders Fröjd kunde berätta för Värnamo Nyheter redan i tisdags, efter matchen i Målilla, att Piotr Pawlicki var klar för Dackarna. Pawlicki lämnade Lejonen efter förra säsongen.

– Det var nu som det var läge att vinna över Dackarna. De har gjort klart med Piotr Pawlicki och kommer att ha ett mycket bättre lag framöver. Det var den här matchen som vi skulle vunnit och jag tycker vi är bättre, sa Anders Fröjd då.

Annons

Annons

Nu har Dackarna presenterat den polske stjärnan.

"Dackarnas säsongsinledning kan väl nästan benämnas som mardrömslik där icke tillgängliga förare ställt till det ordentligt och det lag som var tänkt inför säsongen har inte kunnat matchas. Men nu får vi hoppas att skadorna läkt ut och att vi kan få ha laget intakt. Inom drygt en vecka så är Maciej Janowski redo för säsongspremiär i Dackarna och redan inför kommande veckas heta derby borta mot Västervik har Dackarna gjort klart med 24–årige Piotr Pawlicki från Polen", skriver Målillaklubben på sin webbplats.

"När han nu tar plats i Dackarna gör han det med ett ingångssnitt på 1,645. När Dackarna nu tar in Piotr Pawlicki så tvingas Nikolaj Jakobsen att lämna truppen", fortsätter Dackarna.

Artem Laguta har skrivit på för Vetlanda.

Även Vetlanda förstärker laget. Ryske Artem Laguta återvänder.

– Vi klarade inte riktigt att lägga in honom i den totala truppen ekonomiskt inför säsongen. Nu har vi fört samtal kring det och kommit överens om ett sätt som gör det möjligt för oss. Han ville väldigt gärna hit och har köpt de variabler som vi hade att erbjuda i ett kontrakt, säger Vetlandas Mikael Wirebrand till Vetlanda–Posten.

Lejonen har sin nästa match på tisdag då Piraterna från Motala kommer till Gislaved.

Annons

Annons

Till toppen av sidan