Annons

Annons

Annons

Domen mot SD-toppen Peter Lundgren

Peter Lundgren polisanmäld

Under måndagen avslöjades att Peter Lundgren (SD) utsatt en partikamrat för sexuellt ofredande. Nu har EU-parlamentarikern polisanmälts, rapporterar Ekot.


Peter Lundgren polisanmäls efter skandalen.

Det var under måndagen som det framkom att Kristina Winberg slagit larm om att partikollegan Peter Lundgren utsatte en annan partikollega för sexuellt ofredande genom att ta henne på brösten.

Annons

Annons

Under måndagsnatten publicerade Sverigedemokraterna en video där Peter Lundgren och den utsatta kvinnan talade ut efter anklagelserna och hur det hanterades efteråt. Nu har EU-parlamentarikern polisanmälts efter händelsen.

En åklagare kommer att utreda om det finns anledning att inleda en förundersökning mot Sverigedemokraternas toppkandidat till EU-valet, Peter Lundgren som tagit en partikollega på brösten, skriver SR Ekot.

– En anmälan om sexuellt ofredande har kommit in till åklagarkammaren. Utifrån det kommer vi titta på ärendet och eventuellt ta in ytterligare underlag. Sedan får man ta ställning om man ska gå vidare eller inte, säger chefsåklagare Anders Jakobsson till Ekot.

Ekot: Vad är det för brott som anmälan gäller?

– Det är sexuellt ofredande.

Aftonbladet skriver att anmälan kom in från allmänheten.

– Anmälan kom från allmänheten och man har bifogar någon artikel, säger Anders Jakobsson till tidningen.

Fotnot: Texten uppdateras.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan