Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

SD:s förslag: Sälj SVT2 och P3

15 distriktsordföranden för Sverigedemokraterna vill utreda att SVT 2 och P3 ska säljas ut, enligt en motion som SR Ekot tagit del av.

En av personerna som vill dra in på public service och står bakom förslaget är Josef Fransson, ordförande i SD Skaraborg.

– Det finns ingen anledning till att public service ska ha den särställning man har i dag, säger Josef Fransson till SR.

Det är flera tunga namn inom Sverigedemokraterna som nu föreslår att partiet ska fatta beslut om en ny politik för public service. Enligt den motion som Sveriges Radio tagit del av vill de att en försäljning av SVT2 och Sveriges Radio P3 bör utredas. Anledningen är behovet av de kanalerna kommer att minska om Public service renodlas.

– P3 är väl kanske det yttersta exemplet på den här väldigt tydliga vänstervridningen som finns inom public service, säger säger riksdagsledamoten Josef Fransson, ordförande för Sverigedemokraterna i Skaraborg till Sveriges Radio.

Annons

Annons

Public service ska behållas, enligt den motion som 15 av partiets distriktsordförande har ställt sig bakom, men de vill att SD ska besluta att verka för en "genomgripande reform" av Sveriges Radio och Sveriges Television.

Ett av kraven är att SD i riksdagen ska driva att den nyligen införda public service-avgiften avskaffas och att verksamheten i stället förhandlas och finansieras inom ramen för statsbudgeten.

– Det finns ingen anledning till att public service ska ha den särställning man har i dag, säger Josef Fransson till SR.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan