Annons

Annons

Annons

Hillerstorp

Rekordmånga till Hillerstorp Special Race

Text

Förra året blev succé, med rekordmånga deltagare i Hillerstorp Special Race. Men i år slår man alla rekord.

"Helt otroligt", säger Johanna Josefsson om att omkring 200 personer är anmälda till Hillerstorp Special Race.

Förra året deltog omkring 150 personer i loppet.

På fredag är det dags för Hillerstorp Special Race, ett motionslopp för personer med fysiska, neuropsykiatriska eller intellektuella funktionsnedsättningar. Bakom arrangemanget, som anordnas för fjärde gången, står Hillerstorp GOIFs löparsektion.

Tiodubblat sedan starten

Precis som förra året kommer man att slå rekord i antalet deltagare, berättar Johanna Josefsson från Hillerstorp GOIF:

Annons

– Helt otroligt!

De två första åren hade loppet omkring 20-30 deltagare, men sedan man bytte tid har deltagarantalet skjutit i höjden.

Annons

Läs mer: Rekordmånga deltog i Hillerstorp Special Race – se alla 32 bilder

– Förra året ändrade vi till förmiddag, för att skolor och dagliga verksamheter skulle kunna komma med sina grupper, och helt plötsligt hade vi 150 anmälda, säger hon och fortsätter:

– Det verkar som att vi fått ett gott rykte. I år är det över 200 anmälda. Det är både sådana som inte har varit med innan och sådana som återkommer, säger Johanna Josefsson och berättar att man har deltagare från hela GGVV-regionen, men också från Ljungby och Hylte.

Livemusik och godisregn

Hon berättar att det är samma bana och upplägg som tidigare år, men att det finns mer på programmet:

– Vi försöker hitta på lite nya grejer. I år kommer vi ha livemusik från scenen. Innan loppet, när alla kommer och hämtar sina lappar, kommer Glädjekällan, daglig verksamhet från Medborgarskolan i Värnamo, att spela. Sedan är det lite uppvärmning innan alla sticker ut på banan, säger hon och fortsätter:

– Alla får medalj när man kommer i mål och medan vi väntar in alla kommer Markus Eriksson att spela och sjunga. Sedan blir det prisutdelning, där vi lottar ut priser efter nummerlapparna. Sedan kommer Jonas Mattsson, som jobbar på daglig verksamhet Tryckeriet, att spela trumpet och sedan blir det ett litet godisregn.

"Det är guld värt"

Hon lyfter också fram att loppet inte hade varit möjligt utan volontärer och sponsorer:

Annons

Annons

– Vi har som vanligt väldigt många funktionärer, ett 30-tal frivilliga, dels pensionärer och dels folk som tar ledigt från jobbet. Det är guld värt och hade inte gått utan dem. Det är också väldigt många lokala företag som sponsrar, allt från medaljer, nummerlappar och priser till ljud och ljus. Det är tack vare det som vi kan hålla loppet utan anmälningsavgift, så att alla ska ha möjlighet att vara med.

Nu hoppas man på fint väder till fredag och hoppas att många vill stanna kvar för att umgås efter loppet:

– Det ser ut som att det blir fint väder och det har vi inte haft något av de andra åren. Det ska regna på lördag, men hoppas det väntar tills dess.

"De är taggade"

Johanna, som arbetar på gymnasiesärskolan i Värnamo, berättar att de som hon träffar i jobbet är taggade på att springa loppet på fredag:

– Många springer Specialvarvet i Göteborg och ser detta lite som uppvärmning eller genrep. Eller som ett bra alternativ om man inte tar sig till Göteborg. De är taggade allihopa, både vi som anordnar det och löparna. Det ska bli jättekul.

Läs mer: De vill att funktionsnedsatta ska få bada gratis

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan