Annons

Annons

Annons

Vaggeryd

Kultur- och fritidschefen Göran Svensson slutar nästa år

Text

Vaggeryds kommun förbereder sig på att rekrytera en ny kultur- och fritidschef. Göran Svensson har meddelat att han tänker gå i pension i början av 2020.

Då, för två år sedan: Kommundirektören Bengt-Olof Magnusson avtackades med en elcykel av kultur- och fritidschefen Göran Svensson. Nu är det Görans tur att sluta.

Med 38 års kommunal tjänst bakom sig är Göran Svensson, kultur- och fritidsförvaltningens chef, en av kommunens trognaste medarbetare. När han anställdes var det som fritidsintendent, men redan 1984 – 30 år gammal – blev han chef för avdelningen.

Annons

Annons

Nu har han klargjort att han planerar att gå i pension i början av 2020. Det innebär att han kommer att ha hunnit fylla 66. Det innebär också att kommunens maskineri för att rekrytera en ersättare har dragit igång.

Enligt det förslag som har godkänts av kommunstyrelsens arbetsutskott ska en profil för tjänsten tas fram i samarbete mellan nämnda utskott, kultur- och fritidsnämndens presidium samt medarbetare på förvaltningen. Därefter sköts själva rekryteringen av en rekryteringskonsult, som förhoppningsvis lyckas sålla fram ett antal tänkbara kandidater.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan