Annons

Annons

Annons

Vaggeryd

Nu är Lions påskbjörkar ute på samhället

Text

Enligt den lokala traditionen inleds påsken i Vaggeryds kommun när Lions påskbjörkar syns i tätorterna. Och nu är den alltså här.

Tusentals fjädrar och cirka 200 björkar har i dagarna levererats till företag som stödjer Lions hjälpverksamhet. I år stöttar man forskningen om folksjukdomar.

Under lördagen samlades 15 medlemmar från Lions hos Håkans fastighetsservice i Skillingaryd. Björkarna skulle huggas, förankras med grus i varsin hink och köras ut till cirka 200 butiksägare och företagare.

Annons

Annons

– Vi har blivit positivt bemötta, vilket är roligt, och i år har vi sålt fler björkar än nånsin. Därför var det bra att vi fick hjälp av elever, som går på barn-och fritidsprogrammet på Fenix, och deras lärare, berättar Lions ansvariga Lena Ohlsson.

Inför påsken är det allt annat än kamouflagefärger hos Miliseum i Skillingaryd.

Det gick åt en del händer för att leverera alla påskbjörkarna under lördagen.

Eleverna på Fenix barn- och fritidsprogram har genomfört praktiska studier i Kenya. Då fick de ekonomisk hjälp från Lions, i helgen hjälpte de till med insamlingen.

Vart går då pengarna som kommer in från påskbjörksförsäljningen?

Faktiskt bland annat till eleverna som var med och jobbade under lördagen. Lions har bidragit med pengar till en Kenyaresa som eleverna har gjort. Där finns partnerskolor, varifrån eleverna har gett sig ut på praktik i en skola, ett barnhem samt provat på entreprenörskap i ett masaj-område.

– I år går alla försäljningsintäkter till Lions forskningsfond mot folksjukdomar, berättar Lena Ohlsson.

Till folksjukdomar räknas bland annat cancer, allergi, diabetes med flera.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan