Annons

Annons

Annons

Gislaved landsbygd syd

ICA Kvantum satsar på Gislaved

Text: 

Gislaveds ICA-handlare Anders Nilsson började tidigt hjälpa föreningar och har bland annat sponsrat organisationen Hela Människan med mat ända sedan 2009. Hans son Markus tog beslutet som gjorde butiken till en av de första i landet som tog bort plastkassen. ICA Kvantum ligger i framkant.

Jakob Elmtoft, Anders Nilsson och Markus Elmtoft i sin ICA-butik.

Markus Elmtoft, har nu varit butikschef på ICA Kvantum i Gislaved i sju år. För honom har det varit viktigt att fortsätta det hans far Anders, som fortfarande är butiksägare, påbörjade.

-Han började tidigt sponsra föreningar, särskilt för funktionsvarierade, här i området. Jag tror att det är otroligt viktigt att vara med och bidra till samhället vi lever och verkar i, säger Markus.

Miljö

En framgångsfaktor i dagens samhälle är att vara uppdaterad med miljösnälla produkter och en klimatvänlig anläggning.

Annons

-Vi var först i landet med att ta bort plastkassen och att istället satsa på återanvändningsbara alternativ. Det är häftigt att se hur kunderna faktiskt har anpassat sig, det var ju det vi ville komma åt. Återvinna är bra men att återanvända tycker jag är otroligt viktigt. Om vi har lagt energi på att skapa något tycker jag att det är vårt ansvar att se till att det håller så länge det går.

Annons

De har bytt till LED-belysning i butiken vilket har lett till en betydligt lägre elförbrukning och under hösten kommer fler nyttiga förändringar.

-Vi kommer både bli KRAV-certifierade och satsa på nya kylsystem som ska minska vår energiåtgång.

Hitta till ICA Kvantum i Gislaved

Samhällsinsatser

Men det är alltså inte bara miljön som står i fokus för Anders och Markus på ICA Kvantum.

-Vi tror att om vi engagerar oss i samhället så kan vi göra nytta. Vi bryr oss om vår kommun och det vill vi visa genom att stötta verksamheter och föreningar. Vi tror på Gislaved och det har vi på ICA gjort sedan butiken öppnade här 1985.

De har skänkt mat till asylboenden under krisen och till bönderna under den torra sommaren. De samarbetar med kvinnojouren, Musikskolan och till många olika idrottsföreningar.

-Vi gillar aktiviteter som faktiskt aktiverar.

Men Markus och Anders är inte färdiga.

-Vi är öppna för nya samarbeten och föreningar att arbeta med.

Det gäller även för lokal- och närproducerade produkter.

-Vi har kött, ägg, bröd, honung och mycket mer som kommer från närområdet men vi söker efter ännu fler lokala leverantörer.

Målet är att fortsätta vara en aktiv del av Gislaved som stad.

-Vi har ett samhällsengagemang som vi tror på och vi kommer utveckla det ännu mer över tid, avslutar Markus.

ICA Kvantums hemsida

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan