Annons

Annons

Annons

Gislaved

Han har släppt kriminalroman om Gislaved

Text

Roland Axelsson släppte kriminalromanen "Abraham och de sköna kvinnorna" i veckan. Boken är den tionde han skriver och denna gång utspelar sig handlingen på hemmaplan, i Gislaved.

Roland Axelssons tionde bok är en kriminalroman som utspelar sig i Gislaved.

– Det finns inte så många böcker som utspelar sig i Gislaved, så det var på tiden tyckte jag. Det finns en del dokumentära böcker men inga romaner som jag känner till, säger Roland Axelsson.

Annons

Boken handlar om två mord på två unga kvinnor. Den unga artisten Sara Andersson känner sig hotad och befarar att hon kan vara den nästa som står i tur. Hon kontaktar därför den kände fixaren Abraham Johansson som inte är någon myndighetsperson, men som verkar ha ett gott anseende.

Annons

De som känner till Gislaved och läser boken kommer att känna igen sig i miljöbeskrivningarna, men handlingen kommer inte från någon verklig händelse eller några riktiga personer.

– Nej, handlingen har kommit av sig själv. Jag är en hobbyskrivare så jag skriver bara när jag får inspiration.

"Abraham och de sköna kvinnorna" är utgiven på Värnamoförlaget, Selstam och är den tionde han skriver, mest har det blivit kriminalromaner genom åren.

– Jag läser själv många kriminalromaner. Jag tycker det blir lättare att få böckerna intressanta när det blir lite spänning i dem, säger Roland Axelsson.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan