Annons

Annons

Annons

Värnamo

Dalila från Värnamo riksordförande för Moderat skolungdom

Text

Dalila Alibasic från Värnamo blev i lördags vald till ny riksordförande för Moderat skolungdom - Sveriges största partibundna skolpolitiska organisation.

– Det känns fantastiskt kul, säger 19-åriga Dalila Alibasic.

Dalila Alibasic, 19 år, från Värnamo valdes i helgen till ordförande för Moderat skolungdom (MSU) - Sveriges största partibundna skolpolitiska organisation. "Det känns stort att få leda den här organisationen, jag känner mig ödmjuk", säger hon.

Moderat skolungdom (MSU) är Sveriges största partibundna, skolpolitiska organisation med över 10 000 medlemmar.

Det är en underorganisation till Moderata Ungdomsförbundet och i år firar man 70-år.

Annons

Nu leds denna organisation av en 19-årig Värnamotjej. Dalila Alibasic från Ljusseveka valdes nämligen till ny ordförande för Moderat skolungdom vid rikskonferensen i Linköping i helgen.

"Det känns stort"

Hon har har varit vice ordförande i MSU i ett år och nu är hon den första Värnamobon som blir ordförande för Moderat skolungdoms på riksnivå.

– Det känns stort. Att få leda den här organisationen är fantastiskt. Jag känner mig ödmjuk, förklarar Dalila Alibasic och fortsätter:

Annons

– Jag brinner för moderat skolpolitik och i är det ju EU-val. Jag kommer åka runt i hela landet och besöka skolor under valrörelsen, vårt mål är att vi ska få 12 000 medlemmar. Jag brinner genuint för varje enskild medlem i vår organisation.

Står upp för det fria skolvalet

Dalila Alibasic vill att Moderat Skolungdom ska fortsätta att vara en röst för en borgerlig skolpolitik.

– Vi står upp för det fria skolvalet och friskolan i Sverige, det är något vi kommer fortsätta att försvara när Stefan Löfvens regering hotar att lägga ner friskolorna och hotar människors fria val, säger Dalia Alibasic.

"Något vi kommer fortsätta att försvara när Stefan Löfvens regering hotar att lägga ner friskolorna och hotar människors fria val", säger Dalia Alibasic, ordförande för Moderat skolungdom (MSU).

Moderat skolungdom jobbar i första hand med att bilda opinion för moderat grundskole- och gymnasiepolitik.

- En fråga som vi i MSU driver är att se till att elever runt om i Sverige bedöms rättvist i skolan och för att se till att lärarens administrativa arbete minskas så står vi fast vid central rättade prov. Elever måste kunna känna sig rättvist bedömda utan att lärare lägger in en personlig bedömning, det här är viktigt, slår Dalila Alibasic fast.

Annons

– Detta är även ett sätt att kunna minska lärarens administrativa arbete så vi kan se till att lärare faktiskt får vara just det, lärare. Därför är Moderat skolungdom Nordens största skolpolitiska nätverk, vi kan driva skolpolitik på riktigt.

Styrelsen i MSU: riksordförande: Dalila Alibasic, MSU Jönköpings län, vice riksordförande: Elvira Löwenadler, MSU Södra Älvsborg, ledamöter: Olle Connman Ek, MSU Östergötland, Oskar Månsson, MSU Skåne, Frans Saurell, MSU Halland och Josefin Wicklund, MSU Stockholm.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan