Annons

Annons

Annons

Annons

Bilsport

Förbereder för Skilling 50 med start i Föreberg

Skilling 50 kommer att köras på två specialsträckor norr och väster om Förebergs motorbana i närheten av Åker, utanför Skillingaryd.

Annons

Skillingaryds motorklubb fick nyligen klartecken att arrangera rallytävlingen Skilling 50 i trakterna mellan Skillingaryd och Hillerstorp. Datumet är den 1 maj.

För att kunna arrangera en rallytävling måste länsstyrelsen tillfrågas för att vägar ska kunna spärras av för trafik. Det behövs också för att kunna förbjuda parkering, där fordon annars kan stå i vägen. Varken de berörda kommunerna, Gnosjö och Skillingaryd, markägare eller Polisen hade några invändningar mot åtgärderna.

Skilling 50 är en lillebror till Skilling 500, och till de SM-deltävlingar som arrangeras med jämna mellanrum.

Annons

Annons

Så här kan det se ut när motorklubben gör upp sina planer.

Ingår i E-cupen

– Skilling 50 brukar köras av 60–80 bilar från klubbar i norra Småland. Det är en tävling som ingår i E-cupen, berättar Skillingaryds MK:s ordförande Mats Bergman.

Start och mål kommer att vara förlagt till motorstadion i Föreberg, där det normalt körs folkrace. Den ena av tävlingens båda specialsträckor är belägen några kilometer nordväst om motorstadion. Den andra går i Gnosjö kommun, väster om sjön Flaten.

Nästa större tävling i klubbens regi blir Skilling 500 i augusti.

– Det blir bortåt Hestra. Därefter, helgen efter midsommar 2020 står vi som arrangörer av en SM-deltävling, som utgår från Klevshult, berättar Mats Bergman.

Annons

Annons

Till toppen av sidan