Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

Outtröttlig visionär mottog Vitsippspriset

Text

I måndags kväll delade Kristdemokraterna i Värnamo ut det årliga Vitsippspriset.

I år var det Sofia Elmgren från Rydaholm och projektledare för Unga internationella vänner som fick motta priset.

Camilla Rinaldo Miller (KD) till vänster, överlämnar Vitsippspriset till Sofia Elmgren från Rydaholm och Unga internationella vänner. Något som Kristdemokraterna i Värnamo delat ut varje år sedan 1997. Foto: Håkan Johansson.

Sofia Elmgren, Rydaholm, och projektledare för Unga internationella vänner blev årets mottagare av Vitsippspriset. Här tillsammans med Monica Johnsson till höger, som var den som nominerade henne. Foto: Håkan Johansson.

Annons

Annons

I lördags kväll fick Sofia Elmgren ett meddelande till sin telefon hemma i Rydaholm.

– Hej Sofia, vår talare har fått magsjuka och kan inte komma till vårt årsmöte. Kan inte du komma till oss på måndag kväll istället och berätta lite om Unga internationella vänner och er verksamhet?

Så skrev Monica Johnsson när hon "lurade" Sofia in till Värnamo och till Kristdemokraternas årsmöte.

En visionär

Efter att Sofia berättat om sitt engagemang i Unga internationella vänner, tillkännager så Camilla Rinaldo Miller (KD) årets mottagare av Kristdemokraternas årliga Vitsippspris.

Motiveringen lyder enligt följande.

"Sofia Elmgren, Rydaholm är en visionär som brinner för en mångkulturell skola. Hon har som projektledare för ”Unga internationella vänner” arbetat outtröttligt och engagerat för att få en fungerande integration i Värnamo kommun. Genom sin positiva personlighet har hon spridit hopp och framtidstro till många barn och ungdomar".

Blev grundlurad

Internationella vänner startade 2016 och är ett projekt som drivits med stöd från allmänna arvsfonden.

– Naturligtvis är det verkligen roligt att bli uppmärksammad på det här viset. Det här är definitivt något som jag brinner för och jag brukar säga att jag arbetar för en värld där vi alla får plats.

Annons

Hon fortsätter:

– Jag brukar inte bli stum, men det blev jag den här gången faktiskt. Faktum är att jag hade inte en tanke på att det handlade om Vitsippspriset. Jag blev grundlurad helt enkelt, konstaterar Sofia Elmgren med ett skratt.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan