Annons

Annons

Annons

Hörle/Rusken

Gnosjöföretaget Garo avskedar vd:n

Styrelsen i Gnosjöföretaget Garo AB har på måndagskvällen beslutat att avskeda sin vd Carl-Johan Dalin.

— Bolaget behöver en annan typ av ledarskap, säger styrelseordförande. tidigare vd:n och delägare Stefan Jonsson till tidningen.

Garo är känt för att utveckla och tillverka elektriska installationer och har utvecklar även laddstolpar för elbilar och elhybrider. I dag har bolaget 402 anställda på flera orter varav hälften i Gnosjö.

Annons

Annons

Carl-Johan Dalin från Nässjö tillträdde som verkställande direktör i september 2017 och har i flera avseenden bidragit positivt till bolagets utveckling står det i ett pressmeddelande.

Inga detaljer

— Garo har en ledande ställning inom ett flertal snabbväxande produktområden där utvecklingstakten sker i ett högt tempo vilket ställer stora krav på organisationen. Styrelsen har i enighet dragit slutsatsen att bolaget behöver en annan typ av ledarskap för att driva organisationen framåt och utnyttja den potential som finns fullt ut. Styrelsen tackar Carl-Johan för hans värdefulla bidrag till bolaget under hans ledarskap, kommenterar Stefan Jonsson som inte närmare vill gå in på varför Dalin har avskedats.

Patrik Andersson som i dag är försäljnings- och marknadsansvarig kommer att ta över som tillförordnad direktör fram till dess att en ny vd rekryterats.

Garos styrelseordförande och delägare Stefan Jonsson från ett tidigare tillfälle.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan