Annons

Annons

Annons

Mossleskolan från Värnamo vann länsfinalen i Vi i femman – Ölmstadskolan tvåa

Text

Länsfinalen i Vi i femman är avgjord. Mossleskolan i Värnamo tog hem kampen före Ölmstadskolan efter stor dramatik på slutet.

— Jag kan faktiskt inte fatta att det är sant, sade en av vinnarna Tuve Lindetorp efter matchen.

LÄNET

Glada vinnare, Tuve Lindetorp och Noah Bokne från Mossleskolan.

Finalen sändes direkt i P4 Jönköping under ledning av Sanna Hermansson och domare Malte Nordlöf.

Och under hela matchen var det en jämn kamp. Mossleskolan skaffade sig dock tidigt ett litet grepp och vid halvtid stod det 20-18. Frågorna berörde allt från EU, alpina VM, afrikanska stater till världsreligioner.

Annons

Annons

Mattespecialister

Båda lagen var väldigt bra på matte och kammade hem full poäng.

Under snabbfrågorna blev det otroligt dramatiskt då Mossleskolan lyckades knipa åt sig en poäng mer än Ölmstadskolan. Därmed stod det 26-23 till Mossle precis innan allt skulle avgöras med den klassiska Stegen. Ömstadskolan hade fortfarande chansen att gå om.

Ölmstad tryckte redan på tio poäng på Stegen som handlade om en religion. Mossleskolan tryckte på åtta poäng. Bägge lagen svarade fel, men fel påstående lästes upp på åttans nivå, där ju Mossleskolan lämnat in sitt svar.

Elvin Rostedt och Wilma Kiviniemi från Ölmstadskolan gratuleras till silvret av klasskompisar och de var ändå nöjda över insatsen.

Strul på slutet

Det hela ledde till att överdomaren för Vi i femman tog beslutet att Mossleskolan fick göra om Stegen med nya frågor även om laget ledde och att Ölmstadsskolan redan hade svarat fel och låg under.

— Det är väldigt viktigt att allting blir rätt när sådant här uppstår och vi redde ut det till slut, säger Malte Nordlöf till Jönköpings-Posten.

Segersiffrorna blev 30-23 till Mossleskolan. Under onsdagen avgörs vilka tre länslag i landet som får vara med i den stora tv-finalen senare i vår. Kvällens resultat och ett frågeformulär från de vinnande klasserna i landet avgör den kampen.

Annons

Glada klasskamrater från Mossleskolan efter att segern var klar.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan