Annons

Annons

Annons

Värnamo

Fullt hus en måndag

Text

I vanliga fall kommer 25–30 personer på måndagsföreläsningen. I måndags sprängdes alla rekord när 107 personer dök upp.

– Det var så trångt att man knappt kunde slicka sig om munnen, säger föredragshållaren Bosse Krantz och skrattar.

Fullt hus när Bosse Krantz visade gamla Värnamobilder.

Bilder från gamla Värnamo och en och annan skröna lockade storpublik till måndagsföreläsningen på Träffpunkt Vråen. Det slutade med att Maria Leifland på Studieförbundet Vuxenskolan fick leta stolar i området.

Annons

Annons

– Jag vill gärna tacka biblioteket och Mariakyrkan som så generöst ställde upp och lånade ut stolar, säger Maria och skrattar.

Enligt Maria var det 107 personer som klämde in sig. Några fick nöja sig med ståplats när inte ens de inlånade stolarna räckte till. Sedan tog Bosse Krantz från Historiska sällskapet med publiken på en resa som började vid gamla motell Finnveden och in i Värnamo där man avslutade på dagens Storgatsbacken.

Maria Leifland och Bosse Krantz var mer än nöjda med uppslutningen. Maria är tacksam för alla som ställde upp när det helt plötsligt vällde in folk. ”Jag fick ringa in en person som köpte mer kaffe och vetebröd”, säger Maria och skrattar.

Över 100 i publiken. Hur ska ni toppa detta?

– Ja du, det är frågan, men helt klart är det ett stort intresse för Värnamos historia, säger Maria Leifland.

Under våren kommer man därför att fortsätta på temat Värnamos historia. Nu på måndag kommer Leif Nygren och berättar om livet för en dräng i början av förra seklet, följt av Bengt Einarsson som ska berätta om Skaftarps kvarn och Lars Ericsson som kommer att berätta om ”Mormor på Herrestad”. Nio föreläsningar, alla med en koppling till Värnamo kommuns historia, har man tänkt att ha i februari och mars.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan