Annons

Annons

Annons

Anderstorp

Anderstorpsföretag har ett finger med i spelet

Text

Nu behöver man inte hålla reda på sin väska när man är ute och reser längre. Resväskan håller reda på sin ägare.

Inbäddat innehåll

Tommy Hultquist, vd på Carlobolaget, ett av Anderstorp äldsta företag, rör sig genom lagret och efter honom kommer en liten resväska åkandes. Det är deras senaste produkt, en resväska som följer efter sin ägare.

Annons

Hur fungerar det här?

– På väskan finns en sensor som känner av signalen i ett armband som jag har på mig. När jag rör mig så följer väskan efter.

Carlobolaget är inte upphovsmakare till väskan, men de har varit med och påverkat designen.

Varför har ni valt att satsa på ny teknik på det här sättet?

– Under 2018 har vi deltagit i ett projekt med Science Park i Jönköping och då kom vi in på att vi behöver tänka innovativt. Det här är ett sätt för oss att vara med i utvecklingen.

Annons

Tommy Hultquist, vd på Carlobolaget i Anderstorp, berättar om bolagets två huvudspår: skinnprodukter och resväskor.

Tommy Hultquist, vd på Carlobolaget i Anderstorp, med väskan som följer efter sin ägare.

Det är flera saker som är speciella med Carlobolagets senaste satsning. Förutom att den följer efter sin ägare så är det möjligt att ladda sin mobil i den.

Fördelen med väskan är att ägaren inte behöver dra den eller bära den. Nackdelen är att den är lite tyngre.

– Det är en produkt under utveckling. Som den är nu så är den tung. Och även om det är en kabinväska så måste man checka in den för att den innehåller ett batteri, förklarar Tommy Hultquist.

Carlobolaget har funnits i snart 100 år och verksamheten vilar på framför allt två ben - resväskor och skinnväskor. Senaste åren har man även satsat på skinnprodukter inom heminredning. Som företag gäller det att hänga med i utvecklingen och våga satsa nytt, menar Tommy Hultquist.

Annons

– För oss är det även viktigt att satsa på hållbara produkter och vi har kontroll över alla led i produktionen i våra fabriker i Kina och Indien.

Väskan som följer efter sin ägare är Carlobolagets senaste satsning.

– Det här ger möjligheter till framför allt de som inte kan dra eller bära sin väska själv. Om man till exempel sitter i rullstol och kör sin rullstol själv, så kan man inte dra sin väska samtidigt. Då öppnar den här väskan nya möjligheter, konstaterar Tommy Hultquist.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan