Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

Förbundskaptenen om nobbade HV-stjärnan: ”Besluten som måste tas”

Ingen HV-spelare finns med i den trupp som förbundskaptenen Rikard Grönborg har tagit ut till Beijer Hockey Games.

För HockeyNews.se förklarar Grönborg varför några av SHL:s stora profiler, bland andra HV-stjärnan Mattias Tedenby, inte får chansen i Tre Kronor.

Mattias Tedenby, i mitten, är inte landslagsuttagen trots en bra säsong i HV-tröjan.

HV-spelarna har inte fått chansen att visa upp sig i Tre Kronor den här säsongen.

På måndagen presenterade förbundskaptenen Rikard Grönborg vilka som ska försvara de svenska färgerna i hemmaturneringen Beijer Hockey Games i Stockholm nästa vecka.

Annons

Annons

Men bland de 24 uttagna spelarna, där samtliga huserar i antingen SHL eller KHL, fanns ingen som spelar i HV71 till vardags.

– Jag tycker själv att jag har spelat bra och det hade varit kul att få vara med, sade HV:s interna poängligaledare Markus Ljungh till JP-sporten då Tre Kronor kom på tal efter måndagsträningen.

LÄS MER: HV-lyftet räcker inte till Tre Kronor: ”Hade varit kul att få vara med”

Inte heller Ljunghs kedjekamrat Mattias Tedenby, som stundtals har briljerat stort den här säsongen och som sänkte Växjö i lördags med två mål och en strålande insats, får chansen att visa upp sig i landslagströjan.

I en intervju med HockeyNews.se pratar förbundskaptenen Rikard Grönborg om det faktum att Mattias Tedenby står utanför truppen:

– Mattias har jag fått förmånen att jobba med i Juniorkronorna. Åter igen en spelare i SHL som är väldigt duktig, men det är också de här spelarna. De är bärande spelare. Sedan är det hur vi ska använda spelarna, i vilka situationer. Det är många av de här besluten som måste tas, säger Grönborg och lägger till:

Annons

– Men jag håller med. Jag tycker Mattias är en riktigt bra spelare och jättekul att få jobba med och en bärande spelare i HV.

28-årige Tedenby har gott om erfarenhet av juniorlandslagsspel och var bland annat med i två JVM med Juniorkronorna.

Med A-landslaget var han med och tog VM-silver 2011. Senast Mattias Tedenby spelade för Tre Kronor var säsongen 2015-2016.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan