Annons

Annons

Annons

Skidåkning

Danskarna älskar Isaberg: "Det är bara tre timmar hit"

Text

Isaberg lockade 3 000 besökare på lördagen - vädret var perfekt för skidåkning och snön var kanonbra.

– Vi maxar idag, det känns fantastiskt, säger Louise Söderlund, vd för Isaberg.

Hestra

Hälften av besökarna på Isaberg är danskar. Jeppe Blak och hans 9-årige son Frederik, och kompisen Max Kessler, 9 år, hade åkt till Isaberg från Gentofte utanför Köpenhamn.

Isaberg håller ställningarna som den största och mest populära skidanläggningen i södra Sverige. Det märktes på lördagen då 3 000 skidfantaster intog backarna på Isaberg.

Som vd för Isaberg Mountain Resort kunde Louise Söderlund bara gå omkring och le och njuta av stämningen.

– Lördagen är vår stora dag. Från januari och fram till en bit in i mars har vi 3 000 besökare varje lördag. Vår stugby med 350 bäddar är full i helgen och 50 procent av våra besökare är danskar från Köpenhamn och Helsingör, säger Louise Söderlund.

Annons

– Det är inte så konstigt, Isaberg är ju faktiskt ett riktigt berg som erbjuder mycket bra skidåkning för att vara så långt söderut i Sverige, lägger hon till.

Annons

3 000 skidfantaster intog backarna på Isaberg. Som vd för Isaberg Mountain Resort kunde Louise Söderlund bara gå omkring och le och njuta.

Tre timmar från Köpenhamn

Jeppe Blak och hans 9-årige son Frederik, och kompisen Max Kessler, 9 år, ingick i ett gäng med danskar som hade åkt till Isaberg från Gentofte utanför Köpenhamn. De bodde på vandrarhem i Gnosjö.

– Vi är 35 vuxna och 35 barn som har åkt bil från Danmark, det tar bara tre timmar hit. Det är första gången vi är på Isaberg, och jag tycker att det är fint här, säger Jeppe Blak.

– Pisterna är fina, men liftarna är inte så bra. De stannar för ofta, tycker Frederik Blak.

Ferdinand Nkuru, 14 år, behövde inte resa så långt för att åka snowboard på Isaberg. Han bor i Smålandsstenar och åkte till Isaberg med ett gäng med några kompisar.

– Det är första gången jag är här, det är roligt att åka snowboard, säger Ferdinad Nkuru.

Ferdinand Nkuru, 14 år, hade åkt från Smålandsstenar till Isaberg för att åka snowboard.

"Det är kanonsnö här"

Ett gäng hade åkt från Göteborg: Anders Hellqvist med dottern Eline, 8 år och Rikard Falk med dottern Vera, 7 år. Det var deras första besök på Isaberg.

– Det är roligt att vara här och åka skidor, jag har åkt mycket tidigare, berättar Eline Hellqvist.

– Det är kanonsnö här, inflikar Vera Falk entusiastiskt.

Annons

Annons

Göteborgarna Rikard Falk med dottern Vera, 7 år och Anders Hellqvist med dottern Eline, 8 år gjorde sitt första besök på Isaberg.

På Isaberg finns det 45 snökanoner i ett system som täcker hela skidområdet och som ser till att det är snö från minus tre grader. Louise Söderlund är lyrisk över det arbete de anställda gör för att det ska finnas snö på anläggningen.

– Vi har otroligt duktiga medarbetare, de har gjort ett enormt arbete med snön. Det är 200 000 kubikmeter snö här, vattnet har vi tagit från sjön intill vid Algutstorp, förklarar hon.

I år kan Isaberg dessutom bjuda på några nyheter. Man har tre nya grillkåtor och den så kallade Lill-backen har förlängts med över 70 meter, berättar Louise Söderlund.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan