Annons

Annons

Annons

Gislaved

"Jag har inte kommit ut på nätet eller kunnat skicka sms"

Text

Under onsdagen och torsdagen har ett antal av Telias kunder i Gislaveds kommun drabbats av störningar i driften. De senaste uppgifterna från Telia säger att problemet ska vara åtgärdat vid lunchtid på torsdagen.

"Det är mellan olika stationer som en transportkabel har gått sönder och inte en kabel direkt till kunderna",

Vladimir Helman som bor lite utanför Burseryd har varit utan nätuppkoppling sedan sjutiden i onsdags morse.

– Det blir avbrott hela tiden, jag har inte kommit ut på nätet eller kunnat skicka sms. Jag är själv elektriker så jag vet vad det här innebär. Det är på grund av ett kabelfel säger de på Telia och Burseryd, Anderstorp, Gislaved och Smålandsstenar med omnejd ska ha drabbats, säger Vladimir Helman.

Annons

Annons

En företagare i Gislaved som tidningen har pratat med har varit utan bredband, tv och telefoni sedan i går morse vid sjutiden. Det har inneburit att han inte haft kontakt på mejl med sina kunder på över ett dygn.

När tidningen ringer till Telia säger man att det handlar om att en fiberkabel som har gått sönder när man har grävt.

– Det är mellan olika stationer som en transportkabel har gått sönder och inte en kabel direkt till kunderna. Därför kan vi inte säga hur många kunder som är drabbade eller vilka områden det handlar om, säger Inger Gunterberg på Telias pressavdelning.

– Men vi vet att det har skett i anslutning till en väg och att det tog tid att komma till och börja jobba för våra tekniker eftersom de behövde tillstånd av Trafikverket först. Men vid lunchtid på torsdagen ska det vara åtgärdat.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan