Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

Lyckad Knutsdans i både Skillingaryd och Vaggeryd

Text

Linus i Skillingaryd fick tag på en lekledare och ett ”stiliserat träd” fick tjänstgöra som gran när julen dansades ut i kommunens två huvudorter.

Vad gör det att granen blåst ner när det finns annat, liknande, att dansa runt. Scenen bildade en smidig avgränsning ut mot trafiken i korsningen Järnvägsgatan/Viktoriagatan.

I början av året var det aningen osäkert hur det skulle gå med knutdanserna i kommunens huvudorter. Men ett par dagar inför helgen klarnade korvspadet.

Annons

Enligt Linus Persson, som organiserade i Skillingaryd, kom det cirka 180 personer för att dansa med Jeanette Östenälv som lekledare. Spelade gjorde Martina Österdahl och Anna-Karin Danielsson, medan Robert Alkemark och Kenneth Skoogh skötte godisdistributionen. Sponsorer var bland andra Lions, Ica Lagahallen, El-agenten och Svenska kyrkan.

Annons

Lions var i alra högsta grad med även i Vaggeryd, där Kenneth Åberg var lekledare med Ingmarie Persson spelades dragspel. Så långt var Vaggerydsfirandet precis som vanligt.

Runt ett stiliserat träd

Mest revolutionerande var att Östra torget hade bytts mot Knutpunkten, Vaggeryds egentliga centrum. Nytt var också att lekledning och musik kom från ett lastbilsflak som inramade ett likaledes nytt torg.

Dansen skedde runt vad som har kallats ett stiliserat träd. Efteråt kom tomten med godispåsar till barnen. Arrangemanget lockade cirka 100 barn och vuxna.

I vår artikel inför helgen missades knutsdansen i Tofteryd, men vi tror och hoppas att Tofterydsborna höll reda på den själva. Även där, vid Tofteryds kyrka, var det dans, sång, tomte - och dessutom glögg.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan