Annons

Annons

Annons

Gislaved

Dags för nyinvigning efter stora renoveringen

Nu är Gislaveds kyrka klar för en nyinvigning där omfattande förändringar kan visas upp. Kyrkohede, Per-Erik Åkermo berättar om resultatet.

Fastighetsingenjör Karin Arvidsson och kyrkoherde, Per-Erik Åkermo är nu stolta att visa upp kyrkans nya utseende och funktioner.

Sedan i somras har Gislaveds kyrka gått igenom både en utvändig och invändig renovering. Tidningen besökte dem i oktober när hantverkarna var i full gång, mycket har hänt sedan dess.

Annons

LÄS MER: Så blir kyrkans nya utseende

Annons

Nu står kyrkan klar för invigning, under söndagen klockan 16 kommer församlingen få se kyrkan i ett helt nytt utseende. Kyrkoherde, Per-Erik Åkermo är både nöjd och imponerad av resultatet.

– Helheten är jag väldigt imponerad över, det är svårt att se på en ritning hur det kommer se ut. Men det blev faktiskt bättre än vad jag hade föreställt mig, säger Per-Erik Åkermo.

"Blev förvånad"

Kyrkan har nu en ny tillbyggnad med en handikappanpassad entré, en helt ny sakristia, ett pentry med nytt utrymme där församlingen kan dricka kyrkkaffe, ett nytt tak och fasad.

– Det blev fantastiskt bra! Jag är jätteimponerad över tillbyggnaden, jag blev förvånad och väldigt nöjd med att det blev så estetiskt bra. Som präst är jag väldigt nöjd med att få en funktionsenlig sakristia. Nu kan vi samla allt som hör till gudstjänsten i ett rum, säger Per-Erik.

Under renoveringen i oktober, när kyrkan fick ett koppartak.

I veckan hördes kyrkans tornur för första gången sedan i somras, ett ljud som både boende i Gislaved och Per-Erik har saknat.

– Jag upptäckte att jag saknat ljudet när det väl kom tillbaka, det är sådana detaljer som man inte tänker på annars. Jag har hört många församlingsbor som har saknat kyrkan under hösten och är väldigt nyfikna på resultatet.

Annons

Annons

Tornuret ringer igen

Under söndagen kommer tornuret ringa in till gudstjänst som vanligt igen. Det kommer bli en högmässa där kyrkan återinvigs. Kyrkokören kommer sjunga, fastighetsingenjör, Karin Arvidsson kommer att berätta om förändringarna och kyrkkaffet kommer förstärkas med tårta, denna gång i kyrkan.

– Ska bli rolig att få visa allt för församlingen. Vi kommer såklart att framföra ett tack till alla hantverkare, de har gjort ett fantastisk arbete med det här, säger Per-Erik Åkermo.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan