Annons

Annons

Annons

Stor sökinsats i Eksjö efter försvunnen 70-åring

Text

70-åriga Sören anmäldes försvunnen i Eksjö på torsdagsförmiddagen. En stor sökinsats har satts in och polisen vädjar om tips från allmänheten för att kunna hitta mannen.

– Han har god fysik men har svårt att orientera sig, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson.

Bilderna på 70-åriga Sören är från torsdagsmorgonen vid 08-tiden. Han sågs senast vid klockan 11 på förmiddagen och han var då klädd likadant som på bilderna, uppger polisen.

Bilderna på 70-åriga Sören är från torsdagsmorgonen vid 08-tiden. Han sågs senast vid klockan 11 på förmiddagen och han var då klädd likadant som på bilderna, uppger polisen.

Annons

Annons

Mannen sågs senast vid sin bostad på Sofieholmsgatan, ett äldreboende, klockan 11.00 på torsdagen. Vid 21.50-tiden på kvällen fanns det ännu inga spår efter mannen.

– Vi letar för fullt, dels genom patrullering och dels genom att kontrollera exempelvis bussar taxi och sjukhus. Hittills har det inte givit något resultat och därför känner vi att vi nu behöver allmänhetens hjälp, säger Monica Bergström, presstalesperson vid polisen i Region Öst.

Mannen är 70 år och 170 centimeter lång. Han är tunnhårig, skäggig och har blå ögon. Han var vid försvinnandet klädd i svarta byxor, svart tröja, tunn svart jacka med luva, mörka skor och en svart mössa uppger polisen.

Bilder från övervakningskamera

Tidningen fick på torsdagskvällen bilder på mannen från polisen, tagna morgonen innan han försvann.

– Bilderna är från en matvaruaffär, från klockan 08.11 i dag. Han har där på sig de kläderna som är enligt signalementet, säger Monica Bergström.

Den försvunna mannen uppges ha en sjukdomsbild som gör att han har svårt att orientera sig och kan vara förvirrad. Han ska dock ha mycket god fysisk kondition.

– Han har väldigt god fysik och brukar gå, och kan gå ganska långt. Men därtill har han svårt att orientera sig, säger Monica Bergström.

Vid klockan 21 på torsdagskvällen inledde polisen så kallad räddningstjänst.

– Det betyder att man kan få tillgång till lite annan personal, till exempel försvaret. Vi kan ta in fler resurser och snäpper upp sökandet, säger Monica Bergström.

Annons

Polishund på plats

Polisen jobbar på många platser i och omkring Eksjö för att försöka hitta Sören, enligt Monica Bergström. Polishund finns på plats och även Missing people, som själva vänt sig till polisen under dagen, kontaktades av polisen på kvällen.

Annons

– Vilka resurser vi har på plats över tid kan jag inte svara på, men sannolikt är vi där hela natten – eller tills han återfinns, vilket vi hoppas att han gör snabbt, säger Monica Bergström vid 22.30-tiden.

Polisen tar emot tips om den försvunna mannen på telefon 114 14.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan