Annons

Annons

Annons

Ishockey

Beskedet: De tvingas lämna JVM-truppen

På söndagen togs Juniorkronornas slutgiltiga trupp till junior-VM i ishockey ut. Tre spelare som var med i den preliminära truppen tvingas nu lämna laget.

I fjol tvingades HV-centern David Gustafsson lämna JVM-truppen i sista stund. Den här säsongen kommer han att finnas med i turneringen.

Förbundskaptenen Tomas Montén har tagit ett beslut. Tre spelare tvingas lämna Juniorkronornas trupp endast tre dagar innan VM-festen drar igång.

Det handlar om backen Jacob Ragnarsson, Almtuna, och forwardsduon Hugo Leufvenius, Sarnia Sting, och Nils Höglander, Rögle.

Annons

Annons

– Tufft val, det är tre jätteduktiga hockeyspelare och härliga killar. Men i slutändan var det ändå den här 23-mannatruppen vi kände att vi ville gå till JVM med. Vi tackar Hugo, Nisse och Jacob för en bra camp och ett härligt jobb och önskar dem lycka till med sina fortsatta säsonger, säger Tomas Montén i ett pressmeddelande.

Det innebär att den 18-årige HV-centern David Gustafsson, som väntat, får en plats i truppen. Med i JVM-laget är också HV-målvakten Adam Åhman, som den här säsongen är utlånad till Oskarshamn i hockeyallsvenskan, samt den tidigare HV-duon Filip Sveningsson (Oskarshamn) och Erik Brännström (Chicago Wolves/Vegas Golden Knights).

Nässjöfostrade Brännström och Gislavedfostrade Sveningsson, som båda vann JSM-guld med HV i våras, lämnade HV71 inför den här säsongen.

JVM avgörs i Victoria och Vancouver, Kanada. Sverige inleder med match mot Finland natten till torsdagen svensk tid. I gruppspelet kommer Juniorkronorna också att ställas mot Kazakstan, Slovakien och USA.

– Det kommer att bli skitkul. JVM är något man alltid drömt om. Det kommer bli otroligt kul när det spelas borta i Kanada och Vancouver. Det är många som bryr sig om hockey där och det kommer att bli bra tryck på läktarna, sade David Gustafsson till JP-sporten i början av december, då han blev uttagen till den preliminära truppen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan