Annons

Annons

Annons

Gårö/Skogslund

"Kan bidra till ännu mer positiv utveckling"

Text

När planerna på ny Ica-butik gick i stöpet ville Peter Norin sälja fastigheter till kommunen. Nu, drygt ett år senare, väljer kommunen att tacka ja till erbjudandet.

"Vi ser att det är strategiskt att äga och ha rådighet över denna mark som är så pass central", sade Kristine Hästmark (M).

ICA-handlaren Peter Norin, som äger Strömgatan Fastigheter AB, ville sälja två fastigheter till kommunen. Han köpte in fastigheterna i samband med planerna på att öppna en ny Ica-butik på åkeritomten, men de planerna gick i stöpet.

Annons

Annons

"Det är strategiskt"

Drygt ett år senare har nu kommunfullmäktige beslutat att tacka ja till erbjudandet om att köpa in fastigheterna, som ligger i anslutning till den så kallade åkeritomten.

– Det är ganska länge sedan vi fick det här erbjudandet om att köpa dessa bägge fastigheter. De ligger här strax bakom kommunhuset, mot Strömgatan till, och vi ser att det är strategiskt att äga och ha rådighet över denna mark som är så pass central. Man kan använda marken både till bostäder och parkering och verksamhet, sade Kristine Hästmark (M) på fullmäktigemötet.

"Positiv utveckling"

Förslaget till fullmäktigemötet var att kommunen ska köpa in den ena fastigheten och Fastighets AB Järnbäraren den andra:

– Det är lite för att vi inte ska lägga en massa pengar på lantmäterikostnader i onödan. Därför föreslår vi att var och en köper sitt. Så jag yrkar bifall till detta förslag, som förhoppningsvis kan bidra till en ännu mer positiv utveckling av Gnosjö tätort, sade hon vidare.

Ingen opponerade sig mot förslaget, utan det fick bifall av fullmäktigemötet.

Någon summa på vad fastigheterna kommer kosta att köpa in nämns inte i beslutstexten, men i skrivelsen från Strömgatan Fastigheter i november förra året nämndes priset två miljoner kronor för båda fastigheterna.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan