Annons

Annons

Annons

Försvunna Nathalie i Eksjö

Försvaret kallas in i sökandet efter Nathalie

Text

Polisen har nu begärt hjälp av Försvarsmakten i sökinsatsen efter den försvunna Nathalie.

– Vi har begärt att få tillgång till personal, mc-fordon och bandvagnar, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl på polisen i region Öst.

Polisen har även inlett en förundersökning om misstänkt människorov och två personer har förhörts.

Frivilliga samlades på måndagen utanför polishuset i Eksjö för att söka efter den försvunna Nathalie.

Den 21-åriga Eksjöbon Nathalie har varit försvunnen sedan i lördags. Sent på måndagskvällen fick polisen tips om att frivilliga från Missing People, som också deltar i sökandet, hade hittat spår som möjligen kunde komma från Nathalie.

Annons

Annons

– Vi kollade upp det under natten, men det gav tyvärr ingenting, säger Torbjörn Lindqvist till tidningen på tisdagsmorgonen.

Under tisdagen hoppas polisen få ytterligare hjälp från Försvarsmakten i sökandet. En begäran har skickats till militärregion Syd och besked väntas under morgon eller förmiddag. Polisen är främst angelägen om att få tillgång till fordon som kan användas i terräng.

På tisdagsmorgonen uppger polisen även att en förundersökning om misstänkt människorov har inletts på grund av det oväntade försvinnandet. Två personer har tagits in till förhör, men de är inte misstänkta för något brott, skriver polisen på sin hemsida.

Nathalie skulle under lördagen ha åkt tåg till Malmö för att besöka en anhörig, men kom aldrig fram. På tisdagsmorgonen bekräftar polisen att Nathalie hade pratat i telefon med den anhörige på lördagen och sagt att hon var på väg. Om hon verkligen åkte med tåget är däremot oklart.

– Vi har kunnat konstatera att hon har köpt biljetten till tågresan, men att biljetten inte har blivit inscannad på tåget. Däremot innebär det inte med säkerhet att hon inte åkte med tåget eftersom det inte är säkert att alla tågbiljetter under en resa blir inscannade, säger Torbjörn Lindqvist.

Under måndagen sökte polisen och ett stort antal frivilliga från Missing People efter Nathalie.

– Vi har fått många tips, men tyvärr ännu inget som kunnat leda ärendet framåt, säger Torbjörn Lindqvist.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan