Annons

Annons

Annons

Gymnastik

Uppmärkta löparrundor ska få Värnamobor i form

Ljussevekafemman och Aplasjuan, det vill säga två olika löparrundor är nu skyltade och noggrant kontrollmätta.

Nu hoppas vi att Värnamoborna tar dem till sig och ger sig ut, säger Micael Lindqvist, ordförande i Apladalens löparklubb.

Den så kallade Aplasjuan startar vid kaffestugan i Apladalen, sträcker sig sedan runt den klassiska Osuddenrundan och tillbaka igen.

Micael Lindqvist från Apladalens löparklubb hoppas nu att Värnamoborna ska ge sig ut och testa de nyuppmärkta slingorna.

Annons

Annons

Apladalens löparklubb startade för cirka åtta år sedan. Nu har ordföranden Micael Lindqvist tillsammans med förbundsbanmätaren Henric Demegård mätt upp två stycken banor i Värnamo.

Inbäddat innehåll

Pilar och skyltar

Man har alltså märkt upp slingorna med pilar och skyltar vid varje kilometer, dessutom är banornas längd noggrant kontrollmätta.

Det hela handlar om en femkilometersslinga som startar vid IFK-gården, som sedan löper längs Ljussevekaleden bort mot Svenstigs Bil, vidare runt Finnvedens gymnasium och tillbaka.

Den andra som mäter sju kilometer startar vid kaffestugan i Apladalen och sträcker sig sedan runt den klassiska Osuddenrundan och tillbaka.

Ljussevekaleden är redan färdigskyltad och klar medan Aplasjuan är under uppskyltning och beräknas bli klar antingen i vinter eller någon gång fram på vårkanten, beroende på vädret.

Röra på sig

– Dels har vi gjort det här för att vi själva ska få bra träningsmöjligheter, men också för att skapa bra möjligheter för allmänheten att komma ut och röra på sig, säger Micael Lindqvist.

Han pekar på flera undersökningar som alla visar att svenska folket rör på sig alldeles för lite, men hoppas samtidigt att man på det här sättet kan bidra till att fler börjar röra på sig.

Annons

– Tanken är ju att man ska kunna gå, jogga, springa, intervallträna, åka inlines med mera på dessa slingor. Har man några synpunkter på banorna är det bara att höra av sig till Apladalens löparklubb, säger Lindqvist.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan