Annons

Annons

Annons

Simning

Lucia tågade runt simbassängen

Text

Flytande luciatåg, knasiga simhoppare och sponsorsim. Det traditionella luciafirandet med Anderstorps simsällskap var sig likt.

Det var välfyllt i Anderstorps simhall under söndagen när det var dags för årets Luciafest med ASS. 155 betalande satt på läktaren för att se det traditionsenliga luciatåget vid och i bassängen. I år fick man hjälp med sången av tjejer från kyrkans kör och totalt var det 17 tärnor. Publiken fick också se simhoppargruppen Fläkers utföra sina mer eller mindre lyckade hopp i en humoristisk show. Sponsorsimmet, där elva av klubbens simmare skaffat sponsorer som betalar en summa för varje simmad meter, blev lyckat enligt Annelie Hallberg från ASS.

Annons

Annons

– Det gick väldigt bra. De simmade 83 300 meter sammanlagt. Det är en väldigt viktig inkomstkälla för oss, det ger ett gott klirr i kassan till ASS ungdomsverksamhet.

För att samla in pengar arrangerades också ett lotteri med skänkta priser från företag och föräldrar. Klubben passade också på att presentera sin övriga verksamhet.

– Det är alltid uppskattat. Vi är så glada också att vi har vår simhall kvar, och stolta över att kunna visa upp vår verksamhet.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan