Annons

Annons

Annons

Värnamo

Därför får du ingen julklapp av din arbetsgivare

Text

Tack för din goda arbetsinsats och god jul och här har du en julklapp! Nej, just den frasen är arbetsgivarna i Värnamo rätt så sparsamma med numera.

Förr om åren var det mer eller mindre standard att arbetsgivaren gav sina anställda julklappar. För att ta reda på hur det ser ut nu så har tidningen ringt runt till ett 30- tal företag i Värnamo kommun och frågat hur de resonerar kring julgåvor. En fråga som väcker starka känslor.

Annons

Annons

Julklappar till anställda blir allt mer sällsynt i Värnamo.

– Varför ska man ge? Vi har redan så kopiöst med prylar här i världen. Dessutom lever vi i en supermaterialistisk värld, säger Rolf Böhn, tidigare anställd på AB bruksbalken.

Flera företag och organisationer i Värnamo kommun väljer därför att skänka bort julklappspengarna i stället. AB Bruksbalken, ABF och Anderssons maskin är tre av dom.

Mikael Lindberg, ombudsman på ABF, har lyft vikten att ge istället för att få. Han tror att de flesta uppskattar initiativet att ge bort julklappspengarna till någon som behöver det mer.

– Det är såklart en personlig fråga men man kan fråga sig om man verkligen behöver alla de materialistiska sakerna. Men jag tror att de flesta tycker det känns bra att skänka pengar till en organisation, berättar han.

Anders Andersson arbetar som företagsledare på Anderssons maskin. Där har man under flera år valt att skänka en summa pengar till Cancerfonden, något som inte fått några besvikna reaktioner.

– Vi är klara med julklappar. Överlag är det svårt att hitta något som passar alla. Skänker man pengar till en organisation är det alltid accepterat, menar Anders.

Annons

Flera av de andra lokala företagen i Värnamo medger att de inte längre ger julklappar till personalen men vill inte förklara varför. Hall media som den här tidningen tillhör ger heller inte julklappar till medarbetarna.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan