Annons

Annons

Annons

Värnamo

Granberg tror Alliansen överlever krisen

Text

Riksdagen röstade på onsdagsförmiddagen med klar majoritet ned Ulf Kristersson (M) som statsminister.

Gottlieb Granberg, partiets starke man i Värnamo och länet, ser ändå en fördel med omröstningen.

Ulf Kristersson (M) kallade själv omröstningen om honom som statsminister den allvarligaste krisen inom Alliansen. Gottlieb Granberg hyser dock gott hopp om en fortsättning. "Det finns ingen annan plan", säger han.

– Jag tycker det var helt rätt att pröva Ulf som statsminister. Ogjort hade det bara blivit en massa spekulationer, nu har vi ett resultat.

M, KD och SD röstade ja och C, L, S, MP och V nej. Röstsiffrorna blev 154 mot 195.

Annons

Annons

Gottlieb Granberg, kommunstyrelsens förste vice ordförande i Värnamo kommun samt förbundsordförande för Moderaterna i Jönköpings län, beskriver utfallet av omröstningen som "inte oväntat men beklagligt".

– Vi jobbar ju för att få en alliansstyrd regering.

Alliansen är ju inte enad i detta. Hur ser du på det? Tror du att alliansen överlever detta?

– Ni i media är ganska pigga på att förstärka den bilden, men vi som jobbar i det här vet att man har en mycket mer pragmatisk inställning. Det finns ingen annan plan än att Alliansen ska överleva det här, det är som vi ser det det tydligaste regeringsalternativet. Sen är det klart att det blir lite mer besvärligt med det här beslutet, säger Gottlieb Granberg.

Hur ser du på Annie Lööf (C) som statsminister?

– Det är jättesvårt att kommentera, då måste jag veta hur den lösningen ska se ut, säger Gottlieb Granberg som också passar på frågan om Annie Lööf bör få ett sonderingsuppdrag av talmannen.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan