Annons

Annons

Annons

Annons

Bilsport

Patrik Thor lyckades bäst i Nässjörally

Novemberskölden avslutade säsongen för södra Sveriges rallyförare den gångna helgen.

Annons

Nässjö Motorklubb arrangerade på lördagen Novemberskölden för fyrtiotredje gången. Tävlingen avslutar säsongen för södra Sveriges rallyförare och var också sista tävlingen i Bilsport Rally Cup.

Klubben bjöd på ett uppskattat arrangemang med utmärkta vädermässiga förutsättningar och lovordades av de mer än 180 förare som kom till start och bland dem också 21 kompletta ekipage och därutöver fem kartläsare från Skillingaryds MK.

Totalsegrade gjorde Lars Engström från Kullings MS som med sin Volvo var nästan fyra sekunder före Victor Karlsson från Vimmerby.

Annons

Bäst placeringsmässigt av Skillingarydsekipagen lyckades Patrik Thor/Inge Pettersson som körde in på en andra plats i klass C-förare Grupp F med sin Volvo. Patrik ledde inför sista sträckan men tappade lite tid och blev tvåa och snabbast av sju klubbkamrater i klassen. Johannes Josefsson/Oscar Karlsson blev trea, Agne Josefsson/Robin Svanberg femma, Börje och Oscar Åkerhag sjua, Erik Axelsson/Evelina Kurtsson åtta, Thomas och Sara Kurtsson tia, John och Dennis Oscarsson nittonde och Benny Enström/Jacob Brandt på tjugoandra plats.

Annons

Näst bäst placeringsmässigt blev son och far Kim och Per-Johan Pettersson som kom trea i klassen för C-förare i trimmade bilar. Bra uppföljning på förra helgens säkrade B-licens.

I A-klassen fört rimmade bilar kom Alexander Axelsson/Christoffer Carlsson på en stark fjärde plats och också på femte plats totalt strax före David Lindström/Jessica Svensson på femte plats i klassen.

Ytterligare en son/far besättning hittar vi i Grupp E för A/B-förare. Keith och Hans Wennberg slutade femma. Kevin Andersson/Jonathan Johansson kom på nionde plats och Dennis Pettersson/ Mattias Petersson på tolfteplats. Bland C-förarna blev Joakim och Jennie Blansch sjua, Simon Vernersson/Hans-Peter Picher femtonde i sin debuttävling och Louise Blansch bytte av sin syster vid ratten och tillsammans med Sanna Magnusson kom de på nittonde plats.

Christopher Zeijlon/Ida Söderberg gjorde comeback i en otrimmad bil och trots ovanan blev de sjua i klassen med Christer och Marie-Louise Westerdahl på elfte och Per-Ola och Johan Pettersson på fjortondeplats. I den klassen såg vi också Markus Theorin, som i ovan kartläsarstol lotsade in sin förare till en andra plats.

Mest framgångsrik bland kartläsarna denna kväll var Henrik Söderkvist som hjälpte Fredrik Karlsson till en seger i sin klass.

En efterlängtad comeback efter ett års motorkrångel gjorde Sune Lorentzson/Dan Sjöqvist, som kom nia i sin Appendix K klass.

Annons

Annons

Till toppen av sidan