Annons

Annons

Annons

Annons

Gårö/Skogslund

Festlig invigning av nya matsalen

Det bjöds på trerätters lunch när nyrenoverade matsalen invigdes.

Annons

Under högtidliga former, med bandklippning och trerätters lunch, invigdes den nyrenoverade matsalen på Bäckaskolan, som eleverna själva har gett namn åt.

Eleverna var ivriga att få bli insläppta när restaurang Bäckhouse skulle invigas.

Elevrådet höll i bandklippningen under invigningen.

Elevrådets Maja Ekros klippte bandet, som hölls upp av Kevin Pham och Ali Kadhim Jawad.

Annons

Annons

"Vi har ändrat flödet när man tar mat", säger kostchef Eldin Salihovic (inte i bild).

Matsalen har målats om och har fått nya stolar och ljudabsorberande bord. Dessutom har golvet bytts och det är nya absorbenter i taket.

Kantarellsoppa, kycklinglårfilé med potatisgratäng och chokladmousse med exotisk frukt och topping stod på menyn.

"Det är jätteviktigt att alla är med och jobbar fram en så bra miljö som möjligt", säger kostchef Eldin Salihovic.

Eleverna väntade otåligt utanför dörrarna när det var dags för elevrådet att klippa bandet under invigningen av restaurang Bäckhouse på fredagen.

Mindre ljud

Det är högstadieelevernas matsal som har fått en uppfräschning och tidigare i veckan invigdes även de yngre elevernas matsal, som de har döpt till Mat Everest.

– Vi har bytt bord och stolar, målat om, satt nya absorbenter i taket och bytt golv. De nya borden har en ljuddämpande yta, berättar biträdande rektor David Holm.

– Vi har också ändrat flödet när man tar mat, fyller kostchef Eldin Salihovic i och lyfter samtidigt fram att man fortsätter arbetet med mer grönt, klimatsmart och hållbart på menyn.

"Ska trivas här"

De berättar att den nyrenoverade matsalen var färdig när terminen började, men att man har väntat med invigningen tills elevernas hade fått rösta fram det nya namnet.

Annons

– Det är jätteviktigt att alla är med och jobbar fram en så bra miljö som möjligt. Det är viktigt att det blir utifrån elevernas perspektiv, att de ska trivas här, säger Eldin.

Annons

"Är fräschare"

Vid ett av långborden sitter åttondeklassarna Isra Abdirizak, Alva Sveningsson, Suzana Sekulovski och Elida Nilsson.

– Innan var det bord överallt, men nu är det mer koncentrerat, konstaterar Elida.

De tycker att den nyrenoverade matsalen är fin:

– Den är väldigt bra, säger Isra och får medhåll av Alva:

– Matsalen är fräschare.

Dagen till ära bjöds eleverna på en extra festlig lunch, med hela tre rätter, nämligen kantarellsoppa till förrätt, följt av kallmarinerad kycklinglårfilé med potatisgratäng, husets bearnaisesås, aioli, gröna biffar och salladsbuffé. Till efterrätt serverades chokladmousse med exotisk frukt och topping av kolakaksmulor, vispgrädde och vit chokladströssel.

Max Sörensen sitter tillsammans med klasskamraterna kring ett av borden. De började högstadiet lagom till att matsalen var klar och har därför inget att jämföra med, men maten kan de ge betyg på:

– Den är god, säger Max utan att tveka.

Läs mer: Skolköket väljer grönt

Maten var god, konstaterade detta gäng.

Isra Abdirizak, Alva Sveningsson, Suzana Sekulovski och Elida Nilsson tycker att matsalen har blivit fräschare.

Annons

Kunchanok Andersson visade vad eleverna skulle bjudas på.

Annons

Annons

Till toppen av sidan