Annons

Annons

Annons

Företag från Gnosjöregionen med på superlista

Åtta företag i Gnosjöregionen lyckas så bra med sina affärer att de har korats till Superföretag, något som bara en promille av Sveriges företag lyckas med.

Hillerstorpsföretaget Axelent är ett av företagen som har blivit korad till superföretag.

Garo i Gnosjö finns också med på listan som Veckans Affärer och Bisnode har tagit fram.

Annons

Annons

Essem Design i Anderstorp finns också med bland de 728 företagen på superlistan.

För fjortonde året i rad har de mest högpresterande privata bolagen i svenskt näringsliv korats till Superföretag av data- och analysföretaget Bisnode och tidningen Veckans Affärer. Bland de 728 företagen som kvalar in på listan, motsvarande runt en promille av Sveriges alla företag, finns flera från Gnosjöregionen.

Fem från Gnosjö

Fem av dessa finns i Gnosjö kommun, nämligen Axelent, Garo, Hillerstorps Special Emballage, JJS Produktion och Pulverlacken i Hillerstorp. På listan finns också Essem Design och Qtech Group i Anderstorp samt Sweasia Components i Värnamo.

– Att presentera Superföretagen är en högtidsstund för Veckans Affärer varje år. Vi lyfter tillsammans med Bisnode de företag som presterat absolut bäst, inte bara det senaste året utan fyra år i rad. Jag är personligen mycket glad över att på detta sätt kunna hylla dessa företag och de personer som arbetar där varje dag, säger Åsa Uhlin, chefredaktör på Veckans Affärer, i ett pressmeddelande.

Ökar i omsättning

För att räknas som ett superföretag måste ett antal kriterier uppfyllas. Det handlar om att öka både omsättning och vinst, samtidigt som företaget måste visa på stabilitet och långsiktighet i affären. För att komma med på listan måste kriterierna dessutom uppfyllas minst fyra år i rad.

Annons

Annons

– Vi vill hylla Sveriges hjältar, de som bygger Sverige med jobb och långsiktig värdeökning i näringslivet. Att kunna se och lyfta fram trender och statistik hjälper enskilda företag att tydligare styra och se resultat av sina satsningar, säger Per Weidenman, analytiker på Bisnode, i pressmeddelandet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan