Annons

Annons

Annons

Annons

Hillerstorp

Mer industrimark behövs i Hillerstorp

Text: 

Marken har stått tom i nästan 40 år. Nu vill politikerna att industrier ska växa fram på platsen.

För några år sedan byggdes den nya brandstationen på Annelund i Hillerstorp. Nu är all industrimark i området upptagen och politikerna vill därför att detaljplanen ändras, så att fler industrier kan byggas.

"Byggandet går på högvarv, särskilt i Hillerstorp, och det är jätteroligt", säger Kristine Hästmark (M).

Annons

Annons

Det byggs mycket i industriområdena, särskilt i Hillerstorp, och teknik- och fritidsförvaltningen sålt mycket industrimark, bland annat till Liljas Plast och Axelent. Därför vill politikerna nu omvandla oanvänd mark till industrimark i närheten, men på sikt också köpa in mer mark.

– Hela marken vid brandstationen är nu såld, så på Annelund är marken helt slut i dagsläget, säger Kristine Hästmark (M), kommunstyrelsens ordförande.

Vill inte blanda

Marken som kommunen nu vill omvandla till industrimark ligger alltså i Annelunds-området, i närheten av Liljas Plast och brandstationen, men är i nuläget benämnd som bostadsbebyggelse i detaljplanen.

– Den har stått tom i nästan 40 år och den vill man bebygga med industrimark. Dels behöver vi industrimark och det har inte varit intressant för bostadsbyggnation. Kan man undvika att blanda bostadsbebyggelse och industrimark så är det bra.

"Byggandet går på högvarv"

Nu har samhällsbyggnadsförvaltningen fått i uppdrag att se över möjligheterna att ändra i detaljplanen. Att genomföra en sådan förändring brukar sedan ta omkring ett år, om det inte överklagas.

Tror ni att det finns behov av mer industrimark?

– Vi har förfrågningar redan nu om det kommer bli industrimark. Byggandet går på högvarv, särskilt i Hillerstorp, och det är jätteroligt.

Annons

I en tjänsteskrivelse från teknik- och fritidsförvaltningen konstaterar teknik- och fritidschefen Jan Sandberg att det finns ett behov av att köpa in mer mark, vilket också Kristine Hästmark bekräftar:

– Det kommer vi behöva göra, men det är inget speciellt vi kan peka ut i dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan