Annons

Annons

Annons

Gårö/Skogslund

Har 40 miljoner visningar – kommer till Gnosjö

Text

På söndag kommer youtubern Hampus Hedström till Gnosjö, tack vare ett gäng högstadieelever.

– Jag tror inte att det kommer vara så jätteseriöst, utan mest roligt att kolla på.

Hampus Hedström har över 40 miljoner visningar på sin Youtube-kanal och mer än 230 000 prenumeranter.

Stella Giang, Vivian Tram, Maja Karlsson, Ester Kvarnvik, Emmy Nordén, Julia Sigvardsson, Maja Ekros och ytterligare tre klasskompisar bestämde sig för att anordna en föreläsning med Hampus Hedström.

När de fick frågan om de ville ordna ett evenemang för ungdomar i Gnosjö var de inte sena att nappa på erbjudandet. Nu har tjejerna, som går i samma klass på Bäckaskolan, sett till att en känd youtuber kommer till Gnosjö.

Annons

– Vi fick information från skolan om att det fanns möjlighet att göra något evenemang. Vi tyckte att det lät spännande och kollade vad det fanns för några som vi kunde boka, säger Ester Kvarnvik, som är en av dem som ingår i Gnosjö Scenkonsts nya ungdomssektion Ung Scenkonst.

Annons

– Hampus kändes som en allmänt härlig person.

40 miljoner visningar

21-årige Hampus Hedström har gjort sig känd genom att lägga upp så kallade vloggar, videobloggar, på Youtube. Han har över 230 000 prenumeranter och mer än 40 miljoner visningar på sin kanal och är ett känt namn bland ungdomar, berättar de.

– Det är många som säger att det är kul att han kommer hit, säger Maja Ekros och får medhåll av Julia Sigvardsson:

– Om man frågar någon i vår ålder så vet de oftast vem han är.

"Kommer att skratta"

De lyfter fram att han är komiker och att föreläsningen, som han kommer att hållas i Gnosjö församlingshem på söndag eftermiddag, kommer att bli rolig.

– Jag tror inte att det kommer vara så jätteseriöst, utan mest roligt att kolla på, säger Ester.

– Man kommer att skratta, menar Maja.

I föreläsningen, med rubriken "Hur man oavsett dröm når sina mål", kommer Hampus Hedström berätta om sin uppväxt, hur han började driva företag redan som 15-åring och hur Youtube-karriären kom att bli ett heltidsjobb.

Bra respons

Ett syfte med att anordna föreläsningen är att ungdomarna ska lära sig hur man arrangerar event. Ungdomarna fixar allt från affischer till städningen efteråt, medan vuxna från föreningen, biblioteket och Hammargården finns med som mentorer. Tjejerna berättar att det både har varit roligt, intressant och inspirerande.

Annons

– Man har lärt sig lite hur det fungerar att kalla någon. Jag trodde att det skulle vara mycket mer komplicerat, säger Ester.

Annons

Gruppen består av totalt tio ungdomar och Tommy Tolf, ordförande i Gnosjö Scenkonst, är glad över uppslutningen:

– Det var kul att det blev en sådan respons. Det är jätteroligt med engagemanget.

Den nystartade gruppen ingår i ett regionalt projekt som heter Scenkonstklubben och som finns i fem andra kommuner. Besöket av Hampus finansieras av Hammargården och ingår i lovaktiviteterna.

Totalt är de tio tjejer som har planerat evenemanget.

21-årige Hampus Hedström har gjort sig känd för sina videobloggar.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan