Annons

Annons

Annons

Trälleborg

Skolan byggs om: "Nu är vi igång på allvar"

Text

550 elever kommer att få plats i den nyrenoverade skolan.

– Vi tar ett helhetsgrepp på hela området, säger Jesper du Rietz, chef, tekniska förvaltningen.

I dag går 442 elever på Trälleborgsskolan. Efter tillbyggnad och ombyggnad kommer skolan att inrymma cirka 550 elever.

Trafiksituationen utmed Kolonigatan kommer också att lösas, Förutom bättre parkeringsmöjligheter eftersträvas bland annat en gång- och cykelväg.

Annons

Annons

Förberedelserna för en om- och tillbyggnad av Trälleborgsskolan är nu i full gång. När skolan är klar kommer den att inrymma cirka 550 elever från förskoleklass till årskurs 6.

I dag går det 442 elever i skolan, totalt finns det 25 klassrum på Trälleborgsskolan varav åtta i paviljonger vid Bolaskogen.

Nästa höst

Jesper du Rietz, chef tekniska förvaltningen, berättar att samtidigt som man håller på med detaljplanen jobbar man parallellt med projekteringen.

– Processen kring det hela är ganska omfattande både vad det gäller detaljplan och projektering, säger han och fortsätter:

– Men om allt går enligt plan, skulle jag tro att vi kan sätta spaden i jorden någon gång sent nästa höst.

När kan man räkna med att skolan sedan är klar?

– Går processen som vi tror är vi i mål med att få skolan klar om cirka fyra år. Då ska även trafiksituationen runt skolan vara löst, bland annat eftersträvas en gång- och cykelväg utmed Kolonigatan, säger Jesper du Rietz och fortsätter:

– Dessutom eftersträvas bättre parkeringsmöjligheter och en mer tilltagen vändplats. Vad det gäller bussarna kommer de förmodligen att kunna fortsätta ut mot parkeringen vid Folkets park.

Annons

Tillfällig idrottshall

När den nya skolan är klar kommer den att ha cirka 30 klassrum. I ombyggnaden ingår matsal, musiksal, bibliotek och personalutrymmen. Paviljongerna vid Bolaskolan tas då ur bruk.

Annons

För att kunna utnyttja tomten på bästa möjliga sätt kommer den befintliga idrottshallen att rivas för att ge plats åt en ny skolbyggnad och en tillfällig idrottshall kommer att byggas redan till våren.

Eleverna kommer att går kvar både på Trälleborgsskolan och i paviljongerna vid Bolaskolan precis som vanligt under ombyggnaden.

– Det känns väldigt bra att vi nu är i gång på allvar och jag ser fram emot när vi har en färdig skola på området, säger Jesper du Rietz.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan