Annons

Annons

Annons

Annons

Valet 2018

Därför saknades flaggan på valdagen

Text: 

På valdagens morgon och förmiddag lyste svenska flaggan med sin frånvaro utanför kommunhuset i Gnosjö. En miss som berodde på glömska, förklarar kommunen, som såg till att den hissades så fort man fick reda på det.

Efter påminnelse från en kommuninvånare hissade kommunen svenska flaggan på valdagen. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Besvikna Gnosjöbor hörde på valdagen av sig till tidningen efter att de hade uppmärksammat att svenska flaggan inte hade hissats utanför kommunhuset – trots att valdagen är allmän flaggdag.

Annons

Det visade sig att det berodde på en miss:

Annons

– Jag blev uppringd av en kommuninvånare om detta vid halv tolv på förmiddagen. Då ringde jag runt och vid tolvtiden var de uppe. Jag får bara tacka de som hade uppmärksammat detta. Valdagen ska givetvis uppmärksammas som en flaggdag, säger Jan Sandberg, teknik- och fritidschef.

Vad berodde det på att flaggan inte hade hissats?

– Jag fokuserade inte på det. Antagligen hade de glömt det.

Det är det kommunalägda bostadsbolaget Järnbäraren som ansvarar för flaggningen. Järnbärarens vd, Gunnar Lindow, bekräftar att det var en miss:

– Det är mänsklig glömska, en miss är det som ligger bakom det. Det är ju bara vart fjärde år. Så fort man fick tjing om det så hängdes den upp.

Annons

Annons

Till toppen av sidan