Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

Föräldrar i simhallen: Bada med era barn

– Vi vill förekomma allvarliga incidenter, säger fritidschef Johan Arvidsson. Därför skärper man reglerna för barn och föräldrar i simhallen.

– Vi har många barn i simhallen och det är viktigt att föräldrarna har uppsikt, säger fritidschef Johan Arvidsson.

Simhallen i Värnamo har många plaskande barn i bassängerna och så vill man ha det. Problemet är att en del föräldrar sitter vid sidan om och inte har tillräcklig uppsikt över sina små barn.

Annons

Därför inför simhallen skärpta regler från och med nu.

Annons

– Vi känner att alltför många vuxna inte är tillräckligt observanta på sina barn. Man kan inte förvänta sig att simhallens personal har uppsikt över varje barn, säger fritidschef Johan Arvidsson.

Nu måste även föräldrar byta om till badkläder. En ny regel säger att barn under nio år ska ha en badklädd vuxen som sällskap som är minst 18 år.

Men det räcker inte med att sitta vid bassängkanten. Är barnet under sju år ska man dessutom ha det inom armlängds avstånd. Enklast genom att kliva ned i vattnet.

Barn som är över nio år och kan simma minst 25 meter får bada i simhallen utan vuxet sällskap.

– Det är inga särskilda incidenter som är orsak till våra nya regler. Vi vill bara minska riskerna, till exempel för att små barn ska hoppa i den stora bassängen, säger Johan Arvidsson.

Tidigare har man diskuterat användningen av mobiler i simhallen, eftersom vuxna tittar i mobilen istället för att ha uppsikt över barnen. Det är heller inte tillåtet att fotografera andra badande.

Men något mobilförbud råder inte i simhallen.

– Vi upplever inte det som ett stort problem och tycker det är bättre att ha en dialog med besökarna istället, hälsar Per Hansen, simhallschef.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan