Annons

Annons

Annons

Skillingaryd Centrum

Besvikelse över minskat öppethållande på biblioteket

Text

Från den 1 oktober minskas öppettiderna på Skillingaryds bibliotek. Det innebär att kampen för att behålla dem som tidigare är över.

Kersti Nilsson har kämpat mot minskningen av öppettider för biblioteket i Skillingaryd.

De minskade öppettiderna kommer samtidigt som en tjänst försvinner. Den ersätts till en viss del, men totalt blir effekten 15 timmars minskat öppethållande. En ersättare kommer att få en delvis förändrad tjänst som innebär en större grad av uppsökande verksamhet och administration.

Annons

Annons

Läs mer: Sämre öppettider i Skillingaryd

Förändringarna i öppettider drabbar främst dem som brukar gå till biblioteket på förmiddagen och på kvällen. Så här ändras tiderna (i dag):

Måndag: 10-18 (10-19)

Tisdag: 10-18 (10-19)

Onsdag: 14-17 (10-19)

Torsdag: 14-17 (10-19)

Fredag: 10-13 (10-18)

”Sker ingen utveckling”

– Nu vet vi hur det blir med öppettiderna på Skillingaryds bibliotek. Med de här tiderna sker ingen utveckling precis – snarare tvärtom, men det var väl det som var tanken, säger Kersti Nilsson som genom rörelsen ”Rädda vårt bibliotek” har kämpat för att bevara biblioteksservicen i nuvarande skick.

Biblioteket i Skillingaryd som ligger i kommunhusets bottenplan får minskat öppethållande, främst på förmiddag och kväll.

Hon berätta ratt hon nyligen har läst länstidningen ”Region”, där det står att en ort som vill vara aktiv måste skapa platser där människor möts. Det ska vara en plats med liv och rörelse, att det händer något och är en kul plats att vara på.

– För mig är det obegripligt att en kultur- och fritidsnämnd satsar så lite på sina bibliotek och inte verkar ha en aning om vad det är som gör en ort attraktiv att bo och verka i, säger Kersti.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan