Annons

Annons

Annons

#KanDuLova

"Viktigt att de inte glöms bort"

Text

Ska Gislaved få behålla skolorna på de mindre orterna? Det undrar en läsare med en #kandulova fråga. Se vad politikerna tycker.

Lars-Ove Bengtsson (C), svarar på en läsares #kandulova-fråga

En av läsarnas #kandulova fråga handlar om hur det ska gå för skolorna på de mindre orterna i Gislaved:

Kan du lova att de mindre orterna i kommunen, ex Skeppshult och Broaryd, kommer få behålla sina skolor?

Annons

Annons

KD och MP svarade inte på frågan men resten av partierna svarade att de kunde lova att behålla dem, vissa hade en del krav och ett av partierna ville utveckla dessa skolor.

Moderaterna svarade att så länge det finns ett stabilt elevunderlag och att de finns garanti för pedagogisk kvalité kommer de behålla dessa skolor.

Socialdemokraterna svarade att så länge det finns elevunderlag och tillgång till lärare som kan se till att verksamheten uppfyller de krav som ställs i skollag och läroplaner kommer skolorna i kommunen att finnas kvar.

Vänsterpartiet hade krav på att det måste gå hand i hand med andra satsningar på att gynna de mindre orterna i kommunen.

Klicka här för att se vad alla partier svarade.

Ett av partierna som kunde lova att dessa skolor ska vara kvar och även utvecklas var Centerpartiet som svarade att de var en av deras hjärtefrågor att behålla och utveckla skolorna i Skeppshult och Broaryd.

Hur vill ni utveckla skolorna?

– Vi vill satsa på bra lärare och bra lokaler. Det är ofta de mindre skolorna som inte får vara med i förnyelse, det är viktigt att de inte glöms bort, säger Lars-Ove Bengtsson, kommunfullmäktigeledamot.

Han menar att det inte handlar om att expandera mer utan att utveckla det som finns. Där även Ås skola finns med i utvecklingsplanen. Detta är något de vill ska pågå kontinuerligt hela tiden.

Annons

– Det är viktigt att man visar uppmärksamhet till dessa skolor så kanske de också vågar ta egna initiativ. De är ju heller inte bara de här skolorna som är viktiga, men det är viktigt att markera att även dessa är första klass skolor, säger Bengtsson.

– Skolorna är viktiga för att man ska känna att det är en ort man vill bo och leva i. Extra viktigt är det att bevara dessa nu när nästan all annan service har försvunnit på dessa orter, säger Bengtsson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan